Ліквідація наслідків сходження рухомого складу на станції Одеса-Товарна

Листопад 30, 2015 | Новини | Переглядів: 731 | Коментарі: 0

Наприкінці листопада працівники Одеської залізниці провели полігонні та командно-штабні навчання на станції Одеса-Товарна.

Головною метою заходу було підготовка колективів станцій Одеської дирекції залізничних перевезень до роботи в складних умовах зимового періоду.

На порядок денний було поставлено відразу декілька важливих питань та варіантів відпрацювання різних ситуацій. Окрім аварійних бригад, до роботи були залучені пожежники, медичні працівники, спеціалісти відновних поїздів, фахівці з охороні праці, начальники станцій та структурних підрозділів. Інспектував проведення заходу головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Одеської залізниці Рудольф Мелкумян.

За сценарієм навчання першою подією, яку відпрацювали залізничники на учбовому полігоні станції Одеса-Товарна, стало умовне сходження цистерни з небезпечним вантажем, що супроводжувався пожежею. Рятівники з пожежного поїзду відділу воєнізованої охорони Одеської залізниці продемонстрували роботу з локалізації та ліквідації осередку займання, після чого була залучена бригада відновного поїзду станції Одеса-Товарна, яка за допомогою вантажопідіймального залізничного крану здійснила підйом цистерни. Потім фахівці дистанції електропостачання провели роботи з відновлення електроживлення на умовній аварійній ділянці.
Далі залізничники відпрацьовували сходження з колії під час руху декількох колісних пар тепловозу серії ЧМЕ3. Тут вони відпрацьовували два варіанти можливого розвитку подій: підйом транспортного засобу вантажопідіймальним краном та за допомогою комплексного гідравлічного обладнання для проведення аварійно-відновлювальних робіт. Крім цього, під час навчань було розглянуто й особливості аварійного підйому та установки на колію інших типів локомотивів, таких як електровозів серії ВЛ40, ВЛ60, ВЛ80, сучасних міжрегіональних електропоїздів «Тарпан» та «Hyundai».

Ліквідація наслідків сходження рухомого складу на станції Одеса-Товарна

Ліквідація наслідків сходження рухомого складу на станції Одеса-Товарна

Ліквідація наслідків сходження рухомого складу на станції Одеса-Товарна

По завершенню заходу головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Одеської залізниці Рудольф Мелкумян підбив підсумки навчань, висловив зауваження щодо можливих помилок та неточностей в роботі аварійних бригад, а також наочно продемонстрував фотокадри найскладніших реальних випадків, наслідки яких залізничникам останнім часом довелося ліквідовувати. Також він дав інструктаж щодо дій кожного з підрозділів у зазначених випадках. Окремо, головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту нагадав, як 15 років тому, восени 2000 року працівники Одеської залізниці зазнали значних проблем під час стихійного лиха. Тоді в ніч з 26 на 27 листопада різкі коливання температур, суттєві опади та похолодання спричинили найпотужнішу ожеледицю. У результаті негоди велику кількість залізничних ліній було паралізовано, й рух залізничного транспорту призупинено. Ця подія відгукнулася й немалими збитками для Одеської залізниці. Тому велику увагу під час поточних навчань було приділено й підготовці до подібної ситуації, в тому числі ліквідації наслідків ожеледиці на мережах електропостачання.

Після заходу керівництво залізниці відвідало Одеський відновний поїзд №1, технічні засоби якого використовувались під час проведення поточних навчань, та проінспектувало стан господарства даного підрозділу.

Прес-центр Одеської залізниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool