Круглий стіл: Українські екологічні канони потребують суттєвих змін

Серпень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1710 | Коментарі: 0

18 серпня в приміщенні конференц-залу бізнес-центру «Ельворті» м. Кіровоград відбудеться круглий стіл на тему «Впровадження процедури екологічного аудиту в Україні» де будуть обговорюватися питання сучасної ситуації щодо впровадження процедури проведення екологічного аудиту та міжнародних екологічних стандартів на вітчизняних підприємствах, необхідність та недоліки цього, а також буде презентовані зміни до діючого природоохоронного законодавства щодо екологічного аудиту.

Громадський моніторинг сучасного стану впровадження процедури екологічного аудиту на території Центрального регіону України довів що українські підприємства не готові до впровадження міжнародних екологічних стандартів, які широко застосовуються в європейських та зарубіжних країнах світу.
В Україні 93 сертифікованих аудиторів та 50 організацій, які мають право проводити екологічний аудит, але їм ніде його проводити, так як лише кілька десятків промислових підприємств погодилася до впровадження міжнародних екологічних стандартів. Попри обов’язковість проведення екологічного аудиту на підприємствах або об’єктах під час приватизації, оренди чи концесії органи державної влади зазначають про необхідність проведення екологічного аудиту вже після виконання процесів. Все це свідчить про те що існуючі правові законодавчі акти з екологічного аудиту є не досконалими і потребують змін.
Як зазначає керівник проекту «Розробка пропозицій вдосконалення правових актів щодо впровадження процедури екологічного аудиту в Україні» реалізація якого відбувається за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» Лісова Тетяна Сергіївна «… ми прямуємо до змін екологічної ситуації в нашій країні в кращу сторону і одним із шляхів ми обрали екологічний менеджмент, це не зайва дія,це не зайва витрата коштів, це сучасний підхід до раціонального природоохоронного функціонування господарської діяльності країни, який потребує деякого корегування на законодавчому рівні, щоб даний механізм був дієвішим….»

Метою проекту «Розробка пропозицій вдосконалення правових актів щодо впровадження процедури екологічного аудиту в Україні» що здійснюється Кіровоградським обласним осередком Всеукраїнської екологічної ліги за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” є проведення дослідження щодо сучасного стану впровадження процедури екологічного аудиту для розробки пропозицій вдосконалення правових актів щодо впровадження процедури екологічного аудиту та доведення до відповідності їх в результаті представлення на публічне обговорення з подальшим лобіюванням затвердження в природоохоронному законодавстві України
Мета програми Посилення впливу громадянського суспільства Міжнародного фонду “Відродження” - сприяння розвитку системи захисту прав громадян як споживачів державних та комунальних послуг, посилення спроможності громадських організацій щодо вироблення політики та впливу на прийняття політичних рішень із суспільно важливих питань.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool