Кропивницький: відбулась нарада з питань децентралізації

Лютий 03, 2017 | Новини | Переглядів: 1109 | Коментарі: 0

3 лютого в обласній державній адміністрації відбулась нарада з питань впровадження реформ децентралізації та залучення державних інвестицій на території Кіровоградської області:

"Про стан реалізації пілотних проектів щодо створення місцевих пожежно-рятувальних підрозділів на прикладі Лиманської об’єднаної територіальної громади Донецької області" під головуванням заступника очільника облдержадміністрації Олександра Мільта.

Управління ДСНС в області представив заступник начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям підполковник служби цивільного захисту Василь Штогрін, який виступив із доповіддю щодо ситуації із забезпеченням пожежної та техногенної безпеки територіальних громад.

Зокрема він зазначив, що, як свідчить статистика, понад 40% усіх пожеж відбуваються у сільській місцевості, при цьому гинуть люди, завдаються значні збитки культурній спадщині, господарства несуть чималі втрати. Тому гостро стоїть питання організації гасіння пожеж саме у сільській місцевості. Під час проведення децентралізації першочергова увага приділяється саме місцевим підрозділам пожежної охорони, які вже функціонують та утримуються за рахунок місцевих органів влади. Адже саме вони повинні стати базою для забезпечення пожежної безпеки населення майбутніх об’єднаних громад.

Управління ДСНС в області супроводжує питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки громад і здійснює у межах своєї компетенції постійну роботу щодо подальшого розвитку існуючих, утворення нових місцевих і добровільних пожежно-рятувальних підрозділів.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool