Кропивницький: у чоловіка вилучили вибухівку

Лютий 06, 2017 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

За попередньою інформацією, чоловік зберігав її за місцем проживання. Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські спільно з працівниками СБУ в області та прокуратури виявили предмети, схожі на тротил і пластид, димові шашки, детонатори, підривачі та пристрій для підривання.

До того, 30-річний уродженець Світловодського району не потрапляв у поле зору правоохоронців. Інформація, що чоловік можливо зберігає в себе вдома вибухівку, надійшла до правоохоронних органів, вже коли громадянин переїхав до Кропивницького.

Ситуація значно ускладнювалася ще й тим, що чоловік винаймав помешкання у багатоповерховому будинку, а, значить, своїми діями міг наражати на небезпеку життя багатьох людей, які, не підозрюючи біди, спокійно мешкали по сусідству.

«Не зволікаючи, правоохоронці виїхали на місце та провели обшук, під час якого виявили і вилучили предмети, зовні схожі на шматки тротилу в кількості 1 кілограма, близько 400 грамів пластиду, димові шашки у кількості 2 одиниць, 5 детонаторів, мінні підривачі та пристрій для підривання.

За іншою адресою, у Світловодському районі на території приватного домоволодіння підозрюваного так само було виявлено 9 предметів, схожих на тротилові шашки, загальною вагою майже 1 кілограм 800 грамів, шматок речовини, схожий на пластид вагою 250 грамів, кілька видів запалів, у тому числі автоматичні, сигнальні патрони, близько двохсот набоїв різного калібру», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Вилучені предмети направлено для проведення експертиз. Вирішується питання про внесення інформації за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Якщо ж, за висновками експертів, вибухівка, похідні до вибухових пристроїв елементи та набої виявляться справжніми, громадянину може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool