Кіровоградці, за спалювання рослинності передбачена відповідальність!

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 789 | Коментарі: 0

Наприкінці липня жителям області не зайве згадати про правила пожежної безпеки під час відпочинку. Адже вогнище, розкладене на галявині, або необережно кинутий сірник можуть накоїти багато лиха.

А суховії лише сприятимуть розповсюдженню пожежі на велику площу.
Лише минулої доби у Кіровограді виникла пожежа 30 м2 сухої трави на відкритій території. Така ж пожежа, площею 150 м2 сталася і на території Зибківської сільської ради Онуфріївського району. В обох випадках до займань призвела необережність з вогнем невстановлених осіб. Тобто причиною пожеж стало безвідповідальне ставлення когось із відпочиваючих до довкілля.
Варто нагадати, що за спалювання сухої рослинності у природних екосистемах чинним законодавством передбачена відповідальність. Згідно з кодексом про адміністративні правопорушення самовільне випалювання рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафів від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 70. А згідно з кримінальним кодексом знищення або пошкодження вогнем лісових масивів, стерні карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Контроль за випалюванням рослинності здійснюють органи державної екологічної інспекції та правоохоронні органи.
Щоб пожеж не траплялося з вашої вини, будьте уважнішими: розчистіть місце для багаття, щоб вогонь не перекинувся на рослинність поруч. Залишаючи місце відпочинку, залийте згарище водою, приберіть після себе сміття. Також пам’ятайте, що пожежі на відкритих територіях можуть дістатися і до житлових будинків або сільськогосподарських полів.
Тож не завдайте шкоди іншим людям та навколишньому середовищу!

Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool