Кіровоградці, як оподатковується матеріальна допомога?

Травень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 971 | Коментарі: 0

Оподаткування матеріальної допомоги залежить від характеру її надання.

Якщо матеріальна допомога виплачується систематично, притому всім або більшості працівників (наприклад, допомога на оздоровлення), при цьому її виплата передбачена положеннями про оплату праці найманих працівників (колективним договором, галузевою угодою тощо), прийнятими згідно з нормами трудового законодавства, то вона прирівнюється до заробітної плати, і вся її сума включається до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку і оподатковується за ставками, встановленими п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України – 15 (17)%. Тобто така матеріальна допомога оподатковується як і звичайна заробітна плата.
Оподаткування матеріальної допомоги разового характеру регулюється п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу. З метою оподаткування така допомога відноситься до нецільової благодійної допомоги. Це допомога, яка надається без встановлення умов та напрямів її витрачання.
У 2013 році не оподатковується нецільова благодійна допомога, надана у розмірі до 1610 грн. Сума перевищення включається до оподатковуваного доходу працівника згідно з пп. 164.2.19 п. 164.2 ст. 164 цього Кодексу й оподатковується за ставками, встановленими п. 167.1 ст. 167 зазначеного Кодексу – 15 (17)%.
При цьому благодійник-юридична особа повідомляє про надані суми нецільової благодійної допомоги у податковій звітності.


Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool