Кіровоградці, виростили городину - продавайте без податку

Жовтень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

Доходи громадян, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб у таких випадках:

- якщо продукція рослинництва (наприклад, овочі, фрукти, зелень тощо) вирощена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй для ведення садівництва, будівництва, обслуговування житлового будинку та господарських будівель, індивідуального дачного будівництва або для ведення особистого селянського господарства у розмірі не більше 2 га. Для підтвердження податкової пільги власник такої продукції повинен надати покупцю-заготівельнику (юридичній особі або фізичній особі-підприємцю) копію довідки про наявність у неї земельних ділянок у вищезазначених розмірах. Оригінал довідки зберігається у громадянина протягом трьох років після закінчення її дії. Довідка видається сільською, селищною, міською радою за місцем проживання фізичної особи протягом 5 днів з дати подання заяви на її видачу;

- якщо сукупний дохід від продажу власної продукції тваринництва (наприклад м’ясо, молоко тощо) за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (у 2013 році – 114700 грн.). Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок. У разі коли сума отриманого доходу перевищує зазначене обмеження, така особа зобов’язана надати територіальному органу Міндоходів довідку про самостійне вирощування такої продукції, яка видається сільською, селищною, міською радою в довільній формі. При наявності такої довідки оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року. При відсутності довідки – всі доходи, отримані від продажу продукції тваринництва, підлягають оподаткуванню за ставками 15% або 17%. Зазначений порядок оподаткування визначений підпунктом 165.1.24 статті 165 Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool