Кіровоградці, документальні перевірки проводитимуться дистанційно

Жовтень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1083 | Коментарі: 0

Наразі Міністерство доходів і зборів завершує підготовку до впровадження нового сервісу – документальної електронної перевірки. Для цього уже розроблено усі необхідні законодавчі та підзаконні акти.

Податковим кодексом України передбачено поступове запровадження електронних перевірок залежно від категорії платника. „Спрощенці” зможуть скористатися новим сервісом уже з 1 січня наступного року. Перевірки представників мікро-, малого та середнього бізнесу планується розпочати з 1 січня 2015 року, для всіх інших послуга стане доступною з 2016 року.
Передбачається, що така перевірка проводитиметься тільки на прохання платника податків із незначним ступенем ризику на підставі відповідної заяви. У ній крім загальних облікових даних зазначається інформація про: податкові періоди, що підлягають перевірці; систему оподаткування, яка застосовується платником податків; перелік податків, які будуть перевірені тощо.
Для безпосереднього проведення електронної перевірки платник податків разом із заявою забезпечує подання до територіального органу Міндоходів документів, які пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, в електронній формі, з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб. Рішення про проведення чи не проведення перевірки приймається протягом 10 календарних днів.
„Запроваджуючи електронні перевірки, ми, по-перше, прагнемо зекономити час платників, зробити державний аудит необтяжливим для них. По-друге, ми орієнтуємося на мінімізацію персонального контакту між платником та державою, зниження ролі людського фактору”, - зауважив заступник начальника ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Олександр Підлісний.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool