Кіровоградська «Червона зірка» визнана лідером сільськогосподарського машинобудування України

Грудень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1316 | Коментарі: 0

Про це, під час науково-практичної конференції, яка відбулася в Кіровограді, заявив Директор департаменту інженерно-технічного забезпечення Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр Григорович.

Конференція, присвячена перспективам розвитку сільгоспмашинобудування в Україні, пройшла на базі заводу «Червона зірка» минулої п’ятниці, 14 грудня.
Учасниками конференції стали відомі вітчизняні виробники сільгосптехніки аграрії Кіровоградщини, представники владних структур і науковці. Серед заводів-виробників до Кіровоградщини завітали представники відомих українських виробників тракторів - «Харківського тракторного заводу» та «Південного машинобудівного заводу», автомобільного заводу «АвтоКРАЗ», виробника зернозбиральної техніки «Херсонського машинобудівного заводу», заводів «Уманьферммаш», «Краснянське СП Агромаш», «Укравтозапчастина», ТОВ «Мега-тех», фабрика «Варіант», «Лозівський ковальсько-механічний завод» та інших.
Представники виробників не лише взяли участь у конференції, а також мали змогу презентувати свою продукція для місцевих фермерів у рамках ярмарку «Машинобудівники України - аграріям Кіровоградщини». Окремим пунктом зустрічі стала екскурсія усіх учасників конференції по виробничих цехах заводу «Червона зірка», під час якої учасники побачили нове виробниче обладнання, зразки серійної техніки та нові сільськогосподарські машини.
Представник Міністерства аграрної політики і продовольства Олександр Іванович Григорович зазначив, що саме такий формат зустрічей, коли виробники, споживачі, наука і влада збираються під одним дахом, має стати ефективним інструментом досягнення тих цілей, які на сьогоднішній день стоять перед міністерством.
«Наші пріоритети - це виведення агровиробництва України на новий якісний рівень. І зробити це ми повинні за рахунок техніки та обладнання вітчизняного виробництва, стимулювання виробництва конкурентоспроможної сільгосптехніки в Україні. Це завдання, які ставить перед нами Президент України, які знаходяться на його постійному контролі. Державна технічна політика у сфері АПК, спрямована на те, щоб уже в 2013 році сільськогосподарське машинобудування в Україні зробило великий крок уперед» - зазначив директор Департаменту.
При цьому Олександр Іванович зазначив, що проведення даної конференції на базі заводу «Червона зірка», визнаного лідера вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, - це дуже символічно. Адже сільгосптехніка кіровоградського виробництва користується попитом не тільки на українському ринку, але й експортується у великих обсягах. А це говорить про те, що виробництво конкурентоспроможної сільськогосподарської техніки в Україні - це реально. Сьогодні ж міністерству потрібно всіляко підтримувати подібні підприємства і сприяти виробництву техніки, яка так необхідна нашим аграріям.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool