Кіровоградщину вперше відвідав Спікер Національної Асамблеї Республіки Корея.

Жовтень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

Корейські інвестори будуватимуть у Чарівному сучасний науково-виробничий комплекс з виробництва та переробки овочевої продукції.

На презентацію Спільного Українсько-Корейського підприємства "Choi’s Farm" до села Чарівного Бобринецького району прибули представники корейського бізнесу та корейські політики на чолі зі Спікером Національної Асамблеї Республіки Корея паном Кан Чан Хі.
Передбачається, що "Choi’s Farm" буде не звичайним підприємством з налагодженим виробництвом якісної овочевої продукції та її наступною переробкою, а своєрідним науково-виробничим комплексом, де застосовуватимуться сучасні технології, впроваджуватиметься великий досвід та останні досягнення корейських науковців. Тут також планується організувати підготовку фахових українських спеціалістів у галузі овочівництва.
Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відзначив, що створення подібного підприємства є гарним сигналом – на територію нашої області починають активно заходити іноземні інвестиції.
Одними з перших, хто виявив бажання інвестувати значні кошти у розвиток аграрного сектору нашого регіону стали представники саме корейського бізнесу.
Вони сьогодні доволі прискіпливо вдивлялися у чорноземи чарівненських ланів, навіть із захопленням перетирали пригорщі землі у долонях… На таких землях – гріх не вирощувати гарні врожаї овочевих.
Як повідомив Андрію Ніколаєнку Спікер Національної Асамблеї Республіки Корея пан Кан Чан Хі, на сьогодні корейська сторона вже готова вкласти у будівництво науково-виробничого комплексу "Choi’s Farm" близько 2-х млн. доларів США. Крім того, низка провідних південнокорейських кампаній також виявила бажання приєднатися до цього проекту та інвестувати значні кошти у його реалізацію.
Це знакова подія, адже для нас вкрай важливо відродити на території області галузь овочівництва – із залученням передового світового досвіду, сучасної науки та агротехнологій. Ми не повинні зосереджуватися лише на вирощуванні зернових і технічних культур, адже на сьогодні великий попит у світі також на якісну овочеву продукцію. Якщо ми хочемо бути конкурентноздатними у сучасному світі, ми повинні розвивати овочівництво, тваринництво, налагоджувати глибинну переробку сільськогосподарської продукції – іншого нам не дано, – наголосив Андрій Ніколаєнко.
– Я сподіваюсь, що "Choi’s Farm" стане передовим освітнім, науково-дослідницьким центром новітніх технологій у сфері овочівництва не лише на території області, а й в Україні, – підкреслив голова ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool