Кіровоградщина: впродовж сезону отруїлися грибами 27 осіб, 1 людина - померла

Жовтень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 924 | Коментарі: 0

Щоб попередити випадки отруєнь грибами рятувальники області продовжують роз’яснювальну роботу з жителями області, оскільки впродовж сезону на Кіровоградщині отруїлися дикорослими грибами 27 осіб, 1 людина – померла.

Усі люди отруїлися дикорослими грибами, назбираними або власноручно або родичами та знайомими. Тож результатом гарного врожаю грибів став не обід, а довге та вартісне стаціонарне лікування. Цього разу рятувальники провели рейд у Знам’янці. Продавців грибів на стихійних місцях торгівлі переконували у тому, що така торгівля може бути небезпечною для покупців. Жінки дослухалися до порад рятувальників, але зазначали, що добре розбираються у своєму товарі. Але на практиці їм не відомо скільки дорослих або дітей потрапили до лікарні, скуштувавши лісових грибів. На стихійному ринку рятувальники роздавали листівки не лише продавцям, але й потенційним покупцям.
Під час рейдової перевірки рятувальники нагадували, що жертвами отруєнь стають любителі сироїжок і печериць, що мають небезпечних «двійників»; неабияку небезпеку приховують молоді гриби, в яких ще остаточно не виявилися їх ознаки: колір, товщина ніжки, наявність «спіднички» на ній, структура шапки тощо; навіть їстівні гриби, що ростуть вздовж автодоріг, завдяки своїй феноменальній здатності вбирати всі речовини з довкілля, стають отруйними; від дикорослих грибів краще взагалі відмовитися, замінивши їх на вирощені в теплицях печериці та гливи; зображення грибів у довідниках можуть дуже відрізнятися від лісових грибів.
Сподіваємось, що завдяки порадам вдастся вберегти чиїсь життя від руйнівного впливу грибної отрути. Адже проти деяких токсинів грибів медицина і досі безсила.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool