Кіровоградщина: в області виявлено майже 10 тисяч сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах

Жовтень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

Серед завдань, визначених соціальними ініціативами Президента України, чимала роль відводиться вдосконаленню роботи соціальних служб.

Кожна людина, яка потребує підтримки, має відчувати турботу з боку держави – це своєрідна безапеляційна аксіома державної політики. А якщо говорити більш конкретно, то влада на місцях окрім усього іншого повинна працювати і над попередженням негативних ситуацій у родинах, особливо у сім’ях з дітьми та надавати їм своєчасну допомогу. Безпосередньо за цей напрям роботи відповідають центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, але в силу певних об’єктивних причин вони не забезпечували повної потреби населення у соціальних послугах. Відтак, на рівні держави було прийнято рішення про запровадження інституту фахівців із соціальної роботи. На рівні області кількість спеціалістів, які займаються проблемами сім'ї збільшилася більш, ніж у два рази. І що важливіше – від зміни кількісних показників, є зрушення і в якості налагодження відповідної роботи. Так, за словами заступника директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олени Коваленко, від початку року в області виявлено майже 10 тисяч сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. Під соціальний супровід потрапило 2408 з них. Не варто лякатися значної різниці між виявленою кількістю кризових сімей і тих, що отримують соціальний супровід. Для багатьох із них – проблемні моменти – короткотривалі і швидко вирішувані за підтримки соціальних служб, відтак, постійного супроводу вони не потребують, але й з поля зору їх всерівно не випускають, адже повторна допомога може знадобитися у будь-який момент. А загалом за 9 місяців поточного року кризові сім'ї в області отримали 191271 послугу різного соціального спрямування.
- Порушене питання – багатоаспектне і потребує участі від різногалузевих структур, а не лише соціальних служб. Жодна дитина не повинна залишатися напризволяще, якщо її сім'я потрапила у складні життєві обставини - така позиція і вимога до влади на місцях Глави держави, - наголошує перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool