Кіровоградщина: у ветерана-фронтовика силою відібрали бойові нагороди та заощадження

Жовтень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Правоохоронці протягом доби розшукали підозрюваних. Ними виявилися двоє жителів Добровеличківського району, що на Кіровоградщині. Обом зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення на строк від 4 до 8 років.

Історія, що й зараз змушує 90-річного чоловіка та його 88-річну дружину прокидатися уночі від жахіть, сталася минулого тижня. Пізнього вечора літні люди вже збиралися відпочивати, як раптом у коридорі почули жахливий стукіт. Аби з᾿ясувати, що сталося, дідусь вийшов до сусідньої кімнати, яка була ближчою до коридору. Увімкнувши світло, він побачив виваленими разом з одвірками вхідні двері, а в кімнаті стояли двоє дужих молодиків у чорних масках із прорізами для очей.
Певно, з поваги до поважного віку господаря непрохані гості спершу привіталися, а вже потім почали вимагати у ветерана гроші.
Колишній фронтовик виявився не з лякливих. Він відразу запропонував злодюжками забрати гаманця, де знаходилися дрібні гроші для господарських потреб, та спробував випровадити їх із хати. Однак кілька дрібних купюр не влаштовували грабіжників. Аби не привертати уваги сусідів подружжя, зловмисники закрили вікно ковдрою та заходилися нишпорити по кімнатам.
У шафі для одягу вони натрапили на піджак ветерана з бойовими нагородами. Зірвавши кілька, злодії поклали їх собі до кишені, а далі, перекидаючи особисті речі, знайшли те, що так наполегливо шукали. У металевій коробці для цукру знаходилися усі статки пенсіонерів…
Взявши до рук гроші, зловмисники вибігли з хати і за кілька хвилин вже втікали по дорозі. Перебігаючи пішохідний місток над залізничною колією, один із них вирішив, що саме медалі фронтовика, у разі чого, можуть стати серйозною зачіпкою для правоохоронців. Тому чоловік почав жбурляти їх одна за одною на залізничне полотно, якраз у той час, коли внизу їхав вантажний потяг.
А тим часом, дідусь вийшов з будинку та почав кликати на допомогу сусідів та родичів, які і звернулися до правоохоронців.
- Працівники міліції терміново прибули на місце пригоди. Завдяки їх злагодженим і оперативним діям, розшукати підозрюваних вдалося протягом доби, – розповів заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк. – Як виявилося, обидва зловмисники мешкали в тому ж районі. 34-річний чоловік кілька місяців тому повернувся з в’язниці, де відбував покарання за скоєння розбійного нападу. Його товаришу всього 18 років.
При огляді домоволодіння у старшого з них виявили частину викрадених у пенсіонерів коштів, а також рослини коноплі, які чоловік дбайливо сушив на горищі своєї хати. Його подільнику після нападу на пенсіонерів, замість грошей, схоже, дісталися лише обіцянки товариша…
По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool