Кіровоградщина: розбійний напад зі смертельними наслідками

Лютий 26, 2015 | Новини | Переглядів: 1502 | Коментарі: 0

Двоє 35-річних мешканців сусідньої області скоїли розбійний напад на підприємця, спричинивши потерпілому два смертельних вогнепальних поранення, та заволоділи його легковим авто.

Затримати нападників вдалося на території однієї з областей. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.
Пригода сталася наприкінці минулого року. 33-річний власник ювелірної крамниці познайомився з чоловіком, який начебто досить вдало займався тим самим бізнесом на території Вінниччини. В результаті численних телефонних розмов незнайомцеві вдалося повністю втертися в довіру майбутньої жертви. За попередньою інформацією, зловмисник запропонував підприємцю купити у нього вироби з дорогоцінних металів за досить вигідною ціною і той пристав на пропозицію.
Зустрітися домовилися пізно увечері. Очевидно, що чоловік не відчував жодних ризиків, оскільки запропонував поїхати з ним 25-річній дружині, яка через інвалідність не підводиться на ноги. Після нетривалих зборів підприємець, прихопивши сумку з прикрасами, вирушив родиною за місто.
На безлюдній ділянці дороги поряд з узбіччям його вже чекав новий знайомий. Чоловік сів до салону авто і попросив від’їхати на кілька кілометрів далі, де до них мав приєднатися ще один товариш по «діловій угоді».
Зустрівши незнайомця, підприємець та двоє його нових «друзів» відійшли в бік для розмови. У цей час дружина, прикута до сидіння, почула звуки пострілів та побачила, як невідомі їй люди стягують тіло чоловіка в протилежний бік дороги.
Повернувшись до автомобіля, обидва зловмисники почали погрожувати жінці фізичною розправою та вимагали полишити салон, однак, пожалівши безпорадну маму двох неповнолітніх, дозволили їй залишитися в машині та спробували виїхати з області.
Втім скористатися чужим автомобілем виявилося теж не просто. Після тривалих блукань зловмисники покинули його разом з жінкою-інвалідом та, прихопивши сумку з золотими виробами, зникли у темряві.
Зважаючи на холодну пору року та відсутність поблизу сторонніх, які б могли надати хоч якусь допомогу, жінка дивом дісталася до водійського сидіння. Вона знайшла у собі сили самостійно за кермом, не відчуваючи ніг, доїхати назад до населеного пункту та покликати на допомогу працівників міліції.
Пораненого чоловіка правоохоронці швидко відшукали та доправили до лікарні. Зважаючи на тяжкі поранення чоловік помер наступного дня.
Працівниками Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області протягом двох місяців проводилася робота по встановленню підозрюваних осіб та їх затриманню. Оперативникам вдалося «вийти на слід» зловмисників вже на території сусідньої області. Весь цей час вони змінювали місце проживання, автотранспорт та мобільні телефони.
Під час затримання на шиї одного з підозрюваних було виявлено речовий доказ – золотий ланцюжок, що раніше належав потерпілому.
- За цим фактом розпочато кримінальні провадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій», частиною 2 статті 115 ККУ «Умисне вбивство» та частиною 3 статті 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом», - розповідає заступник начальника УМВС в області Юрій Крошко. - За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool