Кіровоградщина: правоохоронці взяли шефство над родинами переселенців

Травень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 1049 | Коментарі: 0

У різних районах Кіровоградщини нині проживає чимало сімей, які були вимушені залишити свої домівки у зоні проведення АТО. Окрім місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, небайдужих громадян, не залишаються осторонь проблем нових жителів регіону і працівники міліції.

На початку серпня минулого року до міста Новоукраїнки з Луганщини повернувся Сергій Трусов разом з вагітною дружиною та 10-річним сином. Чоловік 10 років тому переїхав до Первомайська, де мав власний бізнес і устатковане життя. Та після того, як сусідню з їхньою квартиру було повністю знищено снарядом, родина залишила все і вирушила на Кіровоградщину.
- Ми виїздили без жодного коридору, без волонтерів. Узяли лише найнеобхідніше. 12 діб вибиралися з окупованої території, намагаючись оминати бойовиків та заміновані дороги. На автомобіль вивісили дитячу білу майку та таку ж білосніжну тканину, як сигнал про те, що ми беззбройні та не становимо небезпеки. Попереду на склі машини написали «Діти». Нацгвардійці зустріли нас привітно та, почувши наближення артобстрілу, швидко пропустили на підконтрольну силам АТО територію, – розповів Сергій.
Одразу ж по прибуттю родини переселенців до Новоукраїнки, до них навідався дільничний, який запропонував допомогу у вирішенні проблем. А через деякий час з Сергієм особисто зустрівся начальник Новоукраїнського райвідділу міліції Ігор Матвійчук.
- Дізнавшись, що родина потребує дров та вугілля, ми без зволікань допомогли з придбанням та завезенням палива, – зазначив Ігор Анатолійович.
На сьогодні Сергій поки не працевлаштований. У пошуках роботи йому допомагає керівництво Новоукраїнського райвідділу міліції, яке й взяло на себе шефство над родиною.
У місті Олександрії сім’ї переселенців зі східних областей підтримують працівники міського відділу міліції. Минулого тижня т.в.о. заступника начальника підрозділу Володимир Ніколаєв разом з підлеглими провідали одну з таких родин.
Правоохоронці поцікавилися, як їм живеться на новому місці, підбадьорили добрим словом та подарували малечі іграшки та солодощі.
- Поки що нам вдалося приділити увагу лише декільком сім’ям, проте ми з радістю у подальшому будемо допомагати цим родинам, аби в нашому місті вони почували себе захищеними, - поділився планами т.в.о. начальника Олександрійського міськвідділу міліції Олександр Коцар.
А у селищі Новгородці правоохоронці взяли шефство над переселенцями з міста Донецька – сім’єю Мусієнків, які проживають у даний час у населеному пункті.
На прохання родини керівництво райвідділу міліції посприяло виділенню їм земельної ділянки для вирощування городини та допомогло з продуктами харчування. З сім'єю працівники міліції постійно підтримують зв’язок, аби у разі необхідності надати посильну допомогу.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області (за матеріалами МВ-РВ УМВС)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool