Кіровоградщина долучилась до Європейського тижня імунізації

Квітень 24, 2023 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

В області він триватиме з 24 по 30 квітня 2023 року. Про це повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

"Цього року тема заходу - «Дні любові до вакцинації». Вакцинація отримала широке визнання як один з найдієвіших та економічно доцільних засобів в сфері охороні здоров'я. Разом з тим в світі нараховується більше 19 мільйонів не вакцинованих чи недостатньо вакцинованих дітей, що ризикують захворіти потенційно смертельними захворюваннями," - зазначила Надія Оперчук.

Вона додала, що надзвичайно актуальними залишаються питання збереження здоров'я військовослужбовців та бійців територіальної оборони та профілактики серед них інфекційних хвороб, у тому числі правця.

Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від десяти небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу B. Дорослим кожні 10 років потрібно ревакцинуватися від правця та дифтерії. Тим, хто народилися до 2000-х та не були вакциновані від гепатиту В, рекомендовано зробити це щеплення.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool