Кіровоградщина: Батько побив двохмісячну дитину

Лютий 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1172 | Коментарі: 0

Прокуратурою області взято на контроль хід досудового розслідування кримінального провадження за фактом побиття двохмісячного немовляти своїм батьком.

Подія мала місце в ніч на 19 лютого поточного року в с. Долинівка Гайворонського району. Попередньо встановлено, що тілесні ушкодження дитині спричинив батько, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, матері в цей час вдома не було.
Лікарі діагностували в немовляти закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом скроневої кістки, крововилив, травму щелепи, гематому язика, розрив уздечка язика, садну піднебіння та укус лівої стопи.
Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Наразі призначено судово-медичну експертизу, яка достовірно встановить ступінь тяжкості заподіяних тілесних ушкоджень.
Крім того, кримінальне провадження розпочато відносно матері немовляти за ч. 1 ст. 166 КК України, тобто злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною.
Варто зазначити, що жінка раніше судима за вказаною статтею Кримінального кодексу та позбавлена батьківських прав відносно старшої дитини. Також, на вихованні у сім’ї перебуває малолітня дитина однорічного віку.
Зважаючи на викладене, ювенальним прокурором надано доручення службі у справах дітей Гайворонської РДА невідкладно провести перевірку умов виховання і проживання дітей та вирішити питання вилучення їх із сім’ї.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool