Кіровоградець придбав автомобіль, який був у розшуку

Січень 28, 2015 | Новини | Переглядів: 987 | Коментарі: 0

Наприкінці минулого року мешканка м. Києва віддала свій автомобіль Кіа Оптим своєму знайомому, щоб він допоміг автівку продати. Жінка чекала місяць, проте і знайомий чоловік, і транспортний засіб зникли.

Тому вона вирішила звернутися по допомогу до правоохоронців та написала заяву до одного із районних відділів столиці. Уже наступного дня інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочалися пошуки автомобіля та зловмисника, який незаконно заволодів авто шахрайським шляхом.
Ця історія мала своє продовження на Кіровоградщині. 27 січня під час профілактичного відпрацювання обласного центру інспекторами ДАІ у транспортному потоці був помічений автомобіль Кіа Оптим, сірого кольору, 2000 року випуску, котрий розшукується на території нашої держави. Як, з’ясувалося, теперішній власник авто навіть не підозрював про «підозріле» минуле свого залізного коня. Придбав його за довіреністю, обмінявши на свій попередній автомобіль, і спокійно собі їздив, поки не потрапив у поле зору пильних кіровоградських вартових доріг.
На місце події працівники ДАІ викликали слідчо-оперативну групу. Наразі за даним фактом триває розслідування.

У свою чергу, Державтоінспекція Кіровоградщини вкотре звертається до автолюбителів! Будьте дуже обачними, якщо купуєте автомобіль у людини, що експлуатує його за дорученням, і в жодному разі не погоджуйтеся на напівлегальні схеми оформлення купівлі. (На сьогодні таких чимало, і всі вони нібито покликані зменшити витрати на оформлення угоди купівлі-продажу.) Але, навіть якщо нічого підозрілого ви не помічаєте, необхідно провести всебічну ґрунтовну перевірку майбутньої покупки. Радимо купувати автомобіль, уже знятий з реєстрації. По-перше, при знятті з реєстрації авто проходить перевірку, а по-друге, зробити це може лише справжній власник.
Сьогодні багато приватних служб чи посередників також пропонують перевірити автомобіль. Не ризикуйте. По-перше, це коштуватиме вам значно дорожче, по-друге, оперативніше всього бази даних викрадених автомобілів поновлюються тільки в ДАІ, по-третє, не виключається факт змови викрадача з цим «підприємцем». У кінцевому рахунку, приватні структури не несуть відповідальності за правдивість наданої інформації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool