Кіровоград: заклади освіти міста готові до навчального року

Серпень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Це підтвердила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко сьогодні, 26 серпня, під час прес – конференції.

За її словами, у кіровоградських школах протягом 2014 – 2015 років навчатимуться 22000 учнів, а в дитячих садках перебуватимуть близько 10000 дітей. Демографічна ситуація в обласному центрі вже декілька років стабільна і цієї осені до першого класу підуть 2520 малюків, відзначила Лариса Костенко. Важливо відзначити, що у Кіровограді повністю збрежена мережа позашкільних закладів, наголосила начальник управління, а це означає, що діти зможуть відвідувати і в подальшому улюблені гуртки і секції. Функціонуватимуть також класи з профільним навчанням. За результатами минулого навчального року, із 5 випускників, які отримали найвищу кількість балів по ЗНО – троє закінчили кіровоградські школи. На жаль, підкреслила Лариса Костенко, невтішною виявилася статистика результатів складання тестів медалістами. Підготовка тих, хто отримав минулого року золоті та срібні медалі забезпечила їм у середньому 174 бали за результатами ЗНО по Україні. У Кіровограді цей показник дещо вищий – 174,6. Тому головним напрямком роботи освітян у наступному році буде боротьба за якість навчального процесу. Навчальний рік розпочнеться традиційно першого вересня, а тема першого уроку у всіх школах і класах буде нагальною: “Україна – єдина родина”. Рішення про перехід на шестиденний графік навчання в закладах освіти Кіровограда не приймався, звернула увагу Лариса Костенко. Проте управлінням освіти розглядаються варіанти змін у навчальному процесі за форс – мажорних обставин: це можуть бути додатковий урок щодня, продовження навчання під час осінніх канікул чи подовження навчального року у липні 2015.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool