Кіровоград: виставка Сергія Сєдова

Травень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 864 | Коментарі: 0

17 травня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку робіт «Дива природи і рук людських» Сергія Сєдова в рамках проведення Х Міжнародної акції «Ніч музеїв» присвяченої Міжнародному дню музеїв.

Сєдов Сергій Миколайович народився 13 червня 1961 року в місті Кіровограді. З 1986 року свою професійну діяльність пов’язав із Кіровоградським Національним технічним університетом.
Ще у далеких 80-х Сергій Сєдов зацікавився технікою виготовлення різноманітних масок із пінопласту та гіпсу. З того часу, освоївши техніку виготовлення масок, у вільний час створює авторські роботи.
Має на сьогодні різносторонні захоплення: різьба по дереву, виготовлення виробів із застосуванням природних матеріалів, виготовлення масок, стендове моделювання (моделює військову техніку та бронетехніку періоду ІІ пол. Великої Вітчизняної війни).
Є членом Кіровоградського обласного клубу історико - технічного стендового моделювання.
В творчому доробку Сергія Миколайовича понад 20 масок народів світу та понад 30 виробів із коріння дерев. Ці своєрідні «витвори природи» представляють фауну тваринного світу: рептилій, плазунів, водоплавних, тощо. Особливо вдаються майстру фантастичні зооморфні фігури - ці вироби як би вивільняють форми, віртуально існуючі в дереві та народжені фантазією автора.

На виставці робіт «Дива природи і рук людських» Сергія Сєдова представлено 50 робіт: 20 масок народів світу та 30 дерев’яних різьблених робіт.
Серед усіх видів декоративно-ужиткового мистецтва різьба по дереву є чи не найулюбленішою й найпоширенішою в народі і в цьому можна переконатися завітавши на виставку!

Олена Степанокзавідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool