Кіровоград: випробування психологічною смугою

Грудень 18, 2015 | Новини | Переглядів: 1419 | Коментарі: 0

17 грудня на території навчального полігону Управління ДСНС України у Кіровоградській області пройшли заняття з підпорядкованими підрозділами оперативно-рятувальної служби Кіровоградщини на смузі психологічної підготовки.

Виконуючи завдання за призначенням, рятувальники працюють у задимленому середовищі, в умовах високих температур, загрози вибухів, на висотах та у підвалах. Але незважаючи на психологічну напругу та роботу у небезпечному середовищі, необхідно у лічені секунди прийняти правильне рішення. Тому сформувати у рятувальників високі вольові та професійно-бойові якості можливо під час проведення пожежно-тактичних занять, навчань та тренувань у теплодимокамері. Спеціальна психологічна підготовка відбувається і на вогневих психологічних смугах, на яких створені обставини, максимально наближені до реальних.

На смузі створюються характерні труднощі та перешкоди, вводяться елементи несподіваності та вузьких часових рамок. Саме за таких умов співробітники пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградщини в апаратах захисту органів дихання та тепловідбивних костюмах, підвищували свою професійну майстерність та готовність до виконання завдань за призначенням.

Зазначимо, що виконання поставлених завдань у змодельованій надзвичайній ситуації дало змогу вдосконалити навички особового складу при роботі в апаратах захисту органів дихання, перевірити знання прийомів роботи у небезпечному середовищі. Результати занять засвідчили, що рятувальники показали високий рівень готовності до виконання дій за призначенням.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool