Кіровоград: у міській раді вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Лютий 13, 2015 | Новини | Переглядів: 1062 | Коментарі: 0

Сьогодні, 13 лютого, напередодні 26-ої річниці з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, в честь Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Кіровоградській міській раді приймали вдів ветеранів афганської війни, воїнів - інтернаціоналістів, які гідно і мужньо виконували свій інтернаціональний обов’язок у різний час, у 26 країнах світу щоб вшанувати пам’ять тих, кому не судилося повернутися з тих страшних війн.

- Ветерани-інтернаціоналісти і сьогодні знаходяться на бойовому посту Збройних сил України, трудяться на підприємствах міста, сприяючи зростанню його добробуту. Чимало ветеранів афганської війни сьогодні захищають кордони нашої Вітчизни на Сході, - сказав, звертаючись до учасників урочистостей секретар міської ради Іван Марковський. – Ми схиляємо голови перед усіма, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся, віддавши своє життя за свободу та цілісність кордонів України.
Кіровоградська міська рада, виконавчий комітет з глибокою повагою і шаною ставиться до сімей загиблих, інвалідів, учасників бойових дій. Уже не перший рік у бюджеті міста передбачаються кошти на фінансову підтримку міських осередків громадських організацій ветеранів-інтернаціоналістів, відзначив у своєму виступі Іван Марковський. Він подякувати ветеранам за відвагу, мужність, вірність присязі, високу громадянську відповідальність та побажав їм та їхнім родинам міцного здоров’я, добробуту, віри в майбутнє, злагоди і миру на довгі літа!
За мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов'язку, активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Іван Марковський вручив відзнаки Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету воїнам- інтернаціоналістам, а, відповідно до рішення міської ради, сім’ям загиблих в Республіці Афганістан і учасникам бойових дій на території інших держав – грошову допомогу.
З теплими словами до своїх бойових побратимів звернулися військовий комісар Кіровоградського об’єднаного міського військового комісаріату полковник Олександр Зіньковський, голова Кіровоградської міської організації української спілки ветеранів Афганістану Любов Дозор та голова Спілки учасників бойових дій і ветеранів військової служби міста Кіровограда Анатолій Джемига.
Незабутнє враження залишили у учасників зустрічі щирі пісні у виконанні учасника бойових дій, член Кіровоградської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Сергія Сривкова, солістки Вікторії Делестьянової та музичного ансамблю при УМВС України у Кіровоградській області «12 регіон».

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool