Кіровоград: у лялькарів новий творчий керівник

Грудень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1004 | Коментарі: 0

У 2001 році, за відсутності штатного режисера, директор Кіровоградського обласного театру ляльок Григорій Педько, намагаючись підвищити професійний рівень закладу, поїхав знайомитися з колегами-лялькарями з метою організації творчої співпраці

Першим відгукнувся на прохання і підставив дружнє плече заслужений артист України Анатолій Поляк. Не розраховуючи на швидку фінансову вдячність (кошти за постановку казки «Лисичка, Котик і Півник» О.Олеся він отримав лише після її піврічного прокату), майстер погодився на співпрацю під «чесне слово» директора театру.
З того часу минуло майже півтора десятиліття, і в репертуарі кіровоградських лялькарів з’явилися дев’ять чудових вистав у постановці талановитого митця. «Лисичка, Котик і Півник», «Троє поросят», «Кицькин дім», «Таємниця рудого Жевжика», «Лускунчик», «Івасик-Телесик» та інші, - посіли гідне місце в репертуарі театру.
А віднині, Анатолій Петрович творитиме свої шедеври на кіровоградській сцені вже в якості головного режисера. Кілька днів тому директор театру Григорій Педько офіційно представив майстра колективу.
З першого дня роботи Анатолій Поляк вже встиг взяти участь в журі конкурсу «Міс і Містер Єралаш», який проходив минулого тижня на базі театру. А зараз триває репетиційний процес нової вистави «Снігова Королева», прем’єру якої колектив готує до зимових свят.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool