Кіровоград: у фіскальній службі області відбувся «круглий стіл»

Листопад 30, 2015 | Новини | Переглядів: 1049 | Коментарі: 0

Сьогодні, 30 листопада 2015 року в приміщенні Головного управління ДФС у Кіровоградській області відбулось засідання “круглого столу” за участі заступника начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Олександра Личука.

На заході були присутні суб’єкти господарювання області, які надають послуги населенню, начальник відділу фактичних перевірок обласного відомства, начальник відділу реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області, а також представник сервісного центру.

Відкриваючи зустріч заступник обласного відомства нагадав присутнім про те, що з 1 січня 2015 року в Україні діє мораторій на проведення перевірок контролюючими органами.
„Заборонено проведення перевірок контролюючими органами підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік. Виключення становлять перевірки, що проводяться Державною фіскальною службою, за наявності дозволу Кабінету Міністрів України або за ініціативи суб’єкта господарювання щодо його перевірки”, - зазначив він.

Під час зустрічі обговорювалися зміни в податковому законодавстві, які регулюють питання необхідності обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зокрема, до відома присутніх доведено, що суб’єктам господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки, необхідно замінити реєстратори розрахункових операцій, які не створюють контрольну стрічку в електронній формі та не забезпечують подання електронних копій розрахунковий документів і фіскальних звітних чеків до 01.01.2016 року, у зв’язку з подальшим виведенням їх з експлуатації.

Окрім цього, під час засідання „круглого столу” обговорили питання отримання послуг електронного цифрового підпису суб’єктами господарювання різних форм власності.

Платників податків проінформовано, де можна отримати форми заяв для блокування, скасування та поновлення посиленого сертифiката відкритого ключа. Крім, того повідомлено, про те, що юридичні особи з 15.10.2015 року тимчасово обслуговуються за місцем реєстрації, тобто тільки у пунктах реєстрації користувачів області, у якій зареєстрований платник податків. Таке обмеження стосується виключно юридичних осіб. Для реєстрації фізичної особи або фізичної особи-підприємця територіальної прив’язки немає. Нагадали і про строк чинності посилених сертифікатів відкритих ключів, який становить 2 роки з моменту їх формування.
„Зараз дуже скрутний час для нашого бізнесу, для всієї економіки. Тому ми маємо об‘єднати наші зусилля, щоб зробити роботу фіскальної служби прозорою, створивши справжню сервісну службу” – наголосив наприкінці зустрічі Олександр Личук.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool