Кіровоград: шість пожеж за добу

Вересень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

Шість пожеж на відкритій території ліквідували рятувальники минулої доби у Кіровограді. Повідомлення про ці займання надходили до Служби порятунку ледь не щогодини. Рятувальникам вдалося впоратися з усіма пожежами, завдяки чому вогонь не розповсюдився до загрозливих масштабів.

У садовому товаристві «Тімірязєва», неподалік від аеропорту через пожежу сухої трави зайнялися дрова, що зберігалися на присадибній ділянці. На щастя, інших збитків пожежа не завдала. По провулку Курінному вогнем було охоплено 300 м кв сухої трави, а поруч розташований будинок. До нього вогонь не дістався, оскільки професійно спрацювали два відділення рятувальників. Дві пожежі, загальною площею 600 м кв, виникли у районі гаражного кооперативу «Автолюбитель» та по вулиці Куйбишева. Виникла пожежа 300 м кв сухої трави і по вул.Ціолковського. Біля Лелеківського кладовища виникло загоряння сухої трави та хвойної підстилки площею 500 м2 . Зусиллями особового складу вдалося запобігти лісовій пожежі. За висновком фахівців сприяв вогневим випадкам як людський фактор – необережне поводження з вогнем, так і погодні умови – тепла вітряна погода. Від недбайливо залишеного сірника або недопалка висохлий бур’ян почав тліти, а потім – на повну міру горіти.
Шановні жителі області! Погода, що встановилася на території області, сприяє не лише відпочинку на лоні природи, а й виникненню пожеж. Насолоджуючись останнім теплом, дбайте, щоб ваш відпочинок чи наведення ладу на подвір’ї не завдав шкоди довкіллю! Обкошуйте висохлу траву біля приватних будинків, не залишайте тліючого багаття чи сірників поблизу лісових насаджень та полів. Особливо небезпечними такі дії будуть з 7 по 10 вересня. За попередженням Українського Гідрометцентру у більшості районів Кіровоградської та деяких інших областей очікується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool