Кіровоград: шановні батьки! Небезпека ураження електрострумом!

Червень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1129 | Коментарі: 0

Незважаючи на попереджувально-роз’яснювальну роботу у навчальних закладах області, яку постійно проводить ПАТ «Кіровоградобленерго», із настанням літніх канікул збільшується кількість прикрих випадків, пов’язаних з ураженням дітей електрострумом.

Шановні батьки!
Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго» звертається до вас з проханням провести відповідну роз’яснювальну роботу з дітьми та довести до їх відома інформацію про небезпеку необережного поводження з електрострумом.

Зокрема, обмежте доступ дітей до трансформаторних підстанцій, ліній електропередачі, роз’ясніть правила користування електроприладами.
Причиною трагедій також є ганебні випадки, коли діти займаються крадіжками кольорових металів. Наслідок – ураження електрострумом, сильні, а часом і несумісні з життям опіки та травми.

Оскільки від лиха не застрахований ніхто, ми в черговий раз попереджуємо, що електрообладнання може становити реальну загрозу життю громадян.

З метою запобігти біді нагадуємо:
- не торкайтеся дротів, які провисли або знаходяться на землі (смертельно небезпечними є також наближення до них на відстань ближче ніж 10 метрів);
- не піднімайтеся на дахи споруд, не вилазьте на дерева, поблизу яких проходять повітряні лінії, не намагайтеся з будь-якою метою проникнути то трансформаторних підстанцій, не робіть спроб самостійно ремонтувати обриви дротів;
- не дозволяйте дітям гратися під повітряними лініями та поблизу електрообладнання, роз’яснюйте їм небезпеку такої поведінки.

Якщо ж нещасного випадку не вдалося уникнути, намагайтеся якнайшвидше звільнити потерпілого від дії струму. Найперше слід відімкнути обладнання, до якого торкається людина. Це можна зробити як за допомогою вимикача чи рубильника, так і перерубавши дріт сокирою чи лопатою з сухим дерев’яним держаком. Інший варіант – відтягти постраждалого з небезпечної зони за допомогою сухої мотузки, палиці, дошки, тощо. У випадку відсутності згаданих предметів, людину можна витягати за одяг (якщо він сухий і відстає від тіла), наприклад, за поли піджака чи куртки, уникаючи при цьому контактів з металевими елементами одежі та відкрити ділянками тіла потерпілого.

Ви помітили обірвані дроти!? Організуйте охорону місця пошкодження та негайно повідомте про це чергового диспетчера району електричних мереж!

Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool