Кіровоград: роботодавці підвищили рівень заробітної плати

Жовтень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 855 | Коментарі: 0

З початку року фахівцями органів доходів і зборів області проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу із 542 керівниками підприємств та 564 приватними підприємцями з приводу недопущення фактів виплати найманим особам заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня (на сьогоднішній день це 1147 гривень).

Внаслідок вжитих заходів 1028 суб’єктів господарювання підвищили рівень заробітної плати найманих працівників, а місцеві бюджети області додатково отримали 268,9 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.
Крім проведення індивідуальної роз’яснювальної роботи, фахівці органів доходів і зборів беруть участь у заслуховуваннях керівників підприємств та приватних підприємців на засіданнях постійно діючих комісій з питань своєчасності виплат та погашення заборгованості по заробітній платі, стипендій та інших соціальних виплат при обласній, міських та районних державних адміністраціях області. З початку року на комісіях заслухано більше тисячі роботодавців, які не виплачували заробітну плату або виплачували її на неналежному рівні. В результаті проведеної роботи 428 підприємств та 467 підприємців підвищили рівень виплати заробітної плати своїм працівникам. В свою чергу, в бюджет додатково надійшло 184 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.
„Несвоєчасна виплата заробітної плати та виплата заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня – негативне явище, яке порушує права громадян, завдає збитків державі та шко¬дить її соціальній і фінансовій стабільності. Тому забезпечення трудових прав громадян – один із пріоритетних напрямків роботи органів доходів і зборів Кіровоградській області. І наші методи - це переконання та роз’яснення”, - зазначила заступник начальника Головного управління у Кіровоградській області Тетяна Соколенко.

Прес-служба ГУ Міндоходів у
Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool