Кіровоград: рейд у приватному секторі мікрорайону Лелеківка

Грудень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1725 | Коментарі: 0

Опалювальний сезон у розпалі, а в повідомленнях Служби портяунку все частіше з’являється інформація про пожежі, які виникли через несправності печей, груб, газового обладнання, електрообігрівачів, про загибель і травмування громадян на них.

Щоб таких пожеж траплялось якомога менше, а наслідки від них не були такими згубними, фахівці пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини продовжують нагадувати громадянам про необхідність відповідального ставлення до власної безпеки та збереження свого майна.

17 грудня у Кіровограді рятувальники провели рейд у приватному секторі мікрорайону Лелеківка. Відвідали будинки пенсіонерів, самотніх літніх людей, інвалідів, поспілкувались з городянами на вулицях міста, роздали листівки з пересторогами щодо пожежної безпеки у зимовий період.

«Я завжди притримувалась думки, що мій добробут залежить тільки від мене самої. – Стверджує 86-річна пенсіонерка Тамара Тимофеєва, у якої побували учасники сьогоднішнього рейду. – На пам’ять не скаржусь, але вік бере своє. Тому не ляжу спати, поки не переконаюсь, що повимикала всі електричні прилади й світло, що перекритий газ до плити, що котел працює нормально. Перед початком опалювального сезону прошу соціальних працівників допомогти перевірити справність обігрівачів. Коли потрібен ремонт, запрошую фахівців. Я свій будинок до останньої цеглинки зводила з чоловіком власними силами, тож не хочу на схилі літ залишитись без даху над головою».

Працівники Управління ДСНС в області привернули увагу мешканців міста до найпоширеніших причин виникнення пожеж у приватному секторі, роз’яснили основні вимоги пожежної безпеки, дали поради, як не допустити пожежі в будинку чи квартирі. Також рятувальники акцентували увагу громадян на діях при різних надзвичайних ситуаціях, не тільки пожежах, способах порятунку й самопорятунку, порядку надання першої допомоги.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool