Кіровоград: психологічна реабілітація для воїнів АТО

Лютий 16, 2015 | Новини | Переглядів: 2103 | Коментарі: 0

«Велику увагу ми приділяємо не лише медичній, а й психологічній реабілітації», - головний лікар Кіровоградського госпіталю ветеранів війни Геннадій Сябренко.

З нагоди дня виводу військ з Афганістану - Кіровоградський обласний госпіталь ветеранів війни відвідав заступник губернатора Сергій Коваленко. Привітати воїнів-афганців та поспілкуватися з учасниками бойових дій на Сході була одна з основних цілей візиту. Сьогодні не для кого не секрет, що воїни-афганці приймають активну участь у протистоянні, яке триває на Сході України, передають свій досвід та знання молодшому поколінню.
Не залишилася без уваги керівництва області робота Центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС», який зараз функціонує на базі госпіталю. Головний лікар Геннадій Сябренко, згадуючи розмови своїх пацієнтів-афганців, говорить, - «воїни-афганці, коли повернулися з війни, нажаль, не мали змоги отримувати психологічну допомогу, і тепер ми бачимо, знаємо про те, як війна вплинула на їх долі, сімейний затишок, працездатність. Тому врахувавши попередній, не зовсім вдалий,
досвід адаптації учасників бойових дій, зараз велику увагу ми приділяємо не лише медичній, а й психологічній реабілітації. А ще на передодні наша команда зняла кілька роликів один в підтримку наших хлопців в АТО https://www.youtube.com/watch?v=xIOEGS1v_UY#t=30 інші навчальні https://www.youtube.com/watch?v=1t6eQTzYaOY, https://www.youtube.com/watch?v=70Qz3s2R3HQ, ролики вже передано в зону АТО психологом-волонтером Андрієм Фоменко.
«Робота нашого Центру медико-психологічної реабілітації постійно розширюється, і я нагадую, що психологічну допомогу можуть отримати учасники та їх родини АТО, незалежно від того, знаходяться вони на стаціонарному лікуванні в госпіталі або ж просто на ротації чи у відпустці, головна умова - це участь у бойових діях. Ми продовжуємо працювати в напрямку «Сімейного клубу», який організовано для дружин, дітей, батьків, братів, сестер наших воїнів, які зараз в АТО. Засідання клубу відбудеться в четвер 19.02.15 р. за адресою вулиця Короленка 58, телефон для довідок 063 69 69 777. А за допомогу в організації клубу дякую ГО «Рідний Кіровоград» та Канадсько-українській фундації з якою ми співпрацюємо в рамках проекту «Короткострокова реабілітація» - говорить Ганна Колєва, керівник Центру та кіровоградського відділення ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій».
Ще на цьому тижні організовується комплексне навчання для 17 волонтерів-психологів. Для проведення навчання запросили тренера Анну Статівку - психолога, травма-терапевта, який працює як в зоні АТО, так і безпосередньо в військових частинах. А. Статівка одна з тих психологів, які починали волонтерський психологічний рух в Україні, член ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій». Анна прибуде в Кіровоград 20 лютого та проведе свій тренінг психологічної роботи з військовими на тему: «Коли клієнти в формі».

Катерина Колєва


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool