Кіровоград: працівники НМЦ провели навчальні семінари з освітянами

Лютий 05, 2015 | Новини | Переглядів: 2623 | Коментарі: 0

Непроста ситуація, яка склалася у нашій державі, вимагає від нас рішучих, упевнених дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, що можливо лише за умови отримання ґрунтовних знань та набуття відповідних практичних умінь.

Сьогодні це стосується кожної сфери людської діяльності, а у першу чергу, освітян, адже саме на них покладається величезна відповідальність за збереження життя і здоров’я учнів та дітей дошкільного віку. Тож, від рівня їхньої поінформованості з питань безпеки життєдіяльності багато що залежить. Ліквідувати брак інформації, підвищити рівень знань працівників освіти та надати їм ґрунтовні рекомендації та поради щодо дій в умовах воєнної загрози – таку мету ставили собі організатори навчальних семінарів – навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області, Управління ДСНС в області та Департамент освіти Кіровоградської обласної державної адміністрації.
Зазначені навчальні семінари відбулися 2 та 3 лютого цього року в актовому залі Кіровоградського підприємства «Радій». За цей час їх відвідали понад 1300 осіб з числа керівників та заступників керівників дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів області. За програмою семінарів до уваги слухачів пропонувалася інформація щодо порядку дій за сигналом оповіщення, надавалися пояснення, що являє собою евакуація в закладі освіти, що таке захисні споруди цивільного захисту та пристосовані укриття. Особливу увагу присутніх було зосереджено на питаннях щодо дій при обстрілах, повітряних атаках, в умовах терористичного акту, а також доведено інформацію щодо використання засобів індивідуального захисту органів дихання. Педагогічні працівники Центру надали поради освітянам щодо того, у який спосіб краще донести цю інформацію до педскладу закладів, вихованців, учнів та студентів.
Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення розповіли про те, як слід поводитися з вибухонебезпечними та підозрілими предметами, які можуть містити вибухові пристрої, що необхідно зробити у першу чергу, а що робити категорично заборонено.
Працівники медико-санітарної частини Управління ДСНС в області провели тренінг з домедичної допомоги постраждалим, наголосивши на тому, що вчасно та кваліфіковано надана допомога при пораненнях, травмах та інших ушкодження є запорукою швидкого одужання, а у багатьох випадках і збереження життя людини.
Підсумком навчального семінару з кожною групою слухачів було проведення тестування за його матеріалами, що дозволить визначити рівень засвоєння інформації працівниками освіти. Адже від цього залежить якість організації заходів, спрямованих на збереження життя і здоров’я підростаючого покоління.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool