Кіровоград: погляд церкви та влади

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 905 | Коментарі: 0

В редакції газети "Народне слово" відбувся круглий стіл, присвячений 1025-річниці хрещення Русі.

До обговорення запросили єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа, пресс-секретаря Кіровоградської єпархії, протоієрея Романа Кондратюка, священиків єпархії та начальника управління комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Віталія Останнього.
Говорячи про питання важливості святкування 1025-річниці Хрещення Київської Русі та самого факту запровадження християнства, Віталій Останій зазначив: "Надзвичайно мудро, що Глава держави підіймає питання Хрещення Русі на державний, а можна сказати і на міжнародний рівень. Прийняття на Русі християнства – це цивілізаційний вибір, котрий допоміг нам стати в один рівень із провідними європейськими державами. У тому, що на даний момент має людство, в культурному плані, велика заслуга саме християнської релігії. Хрещення можна і навіть потрібно розглядати під кутом саме утвердження Української державності. Як наголосив Президент, ми маємо використати свято 1025-річчя хрещення як об’єднуючий фактор усього українського народу".
Священнослужителі єпархії висловили власну позицію стосовно питання історичної складової запровадження християнства на Русі, наголосивши, що сам факт хрещеня Великим князем Володимиром, став необхідним кроком для налагодження відносин у середині держави та подальшого культурного та духовного розвитку.
Оцінюючи співпрацю влади і церкви отець Боголєп наголосив: "Церква і держава мають працювати на один результат і переслідувати єдині цілі, в іншому випадку неможливе буде процвітання усього українського народу".
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool