Кіровоград: оподаткування доходів від продажу нерухомості

Травень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 843 | Коментарі: 0

Статтею 172 Податкового кодексу України визначено умови оподаткування доходів, отриманих від продажу нерухомого майна.

Дохід фізичної особи від продажу нерухомості не обкладають податком у разі одночасного виконання трьох умов:
1. продається житловий будинок, квартира або їхня частина, кімната, садовий (дачний) будинок (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі), а також земельна ділянка, розмір якої не перевищує норм безоплатної передачі землі, установлених ст.121 Земельного кодексу України залежно від її призначення;
2. продаж одного з перелічених об’єктів відбувається вперше у звітному календарному році;
3. вказана нерухомість перебуває у власності платника понад три роки. Водночас, якщо об’єкт нерухомості перейшов у спадок, виконання цієї умови не потрібне.
Якщо вказані умови дотримані, то сплачувати податок та, відповідно, подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи продавець не повинен.
У випадку, коли громадянин здійснює продаж протягом звітного року більш як одного об’єкта нерухомого майна або продаж нерухомості, яка знаходилась у власності такої фізичної особи менше, ніж 3 роки, то такий дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool