Кіровоград: оголошено збір коштів на виготовлення пам’ятника

Червень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1420 | Коментарі: 0

Кіровоград готується до відзначення 100 – річчя від дня народження видатного командира – підводника, Героя Радянського Союзу Ізраіля Фісановича.

Ювілей видатного земляка вирішено святкувати 25-27 вересня, під час проедення в обласному центрі VIII Міжнародної конференції ветеранів підводників.
В рамках урочистостей передбачається відкриття у Кіровограді на аллеї перед дитячо – юнацькою спортивною школою олімпійського резерву пам’ятника уславленому підводнику. Хід підготовки святкових заходів обговорювався на нараді у заступника міського голови Вадима Дриги сьогодні, 10 червня.
Як повідомив під час наради голова Кіровоградської обласної організації ветеранів підводників Василь Гребенюк, створення пам’ятника Фісановичу розпочалося. Кіровоградський скульптор Віктор Френчко виготовив його макет у глині. На жаль, подальша робота з відливки скульптури з гіпсу, її перевезення на завод до Львова та лиття з бронзи гальмуються через певні фінасові труднощі.
За інформацією Василя Гребенюка, виготовлення самого погруддя коштує близько 190 тисяч гривень, ще 50 тисяч необхідно на розробку технічної документації і благоустрій місця встановлення пам’ятника. Якщо останні видатки передбачені у міському бюджеті і їх використання залежатиме від загального проходження коштів через органи казначейства, то доля вчасного виготовлення скульптури значною мірою залежатиме від допомоги людей доброї волі та меценатів нашого міста.

Василь Гребенюк звернувся про допомогу до усіх небайдужих кіровоградців з проханням перераховувати пожертви на створення пам’ятника Фісановичу за реквізитами: Розрахунковий рахунок №29244825509100 в ПАТ КБ “Приватбанк”, МФО 305299, ЄДРПОУ 14360570, для зарахування на карту № 5168742314260435.
- Питання часу стоїть надзвичайно готсро, - підкреслив Василь Гребенюк, - адже для розміщення замовлення у Львові у нас залишилося близько одного місяця.

Джерело


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool