Кіровоград: обласний штаб та волонтери вирішили як допоможуть школярам зі Сходу

Серпень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 876 | Коментарі: 0

Питанням забезпечення школярів зі Сходу усім необхідним до школи була присвячена нарада обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців.

Участь у заступник голови ОДА-співголова штабу Віта Атаманчук, заступник начальника Управління ДСНС-співголова штабу Ігор Парфьонов та представники волонтерських організацій. – Спільне завдання представників влади та громадськості надати дітям усе необхідне до школи, оскільки багато з них виїхали ще на початку літа та потребують допомоги, - зазначила заступник голови ОДА.
За словами представника обласного департаменту освіти і науки Алли Олійник, кількість дітей зі Сходу, які ходитимуть у школу на Кіровоградщині, постійно збільшується. Батьки приймають рішення вже безпосередньо перед 1 вересням та надали вже понад 200 заяв щодо вступу до загальноосвітніх навчальних закладів. Школярів усіх вікових категорій забезпечать підручниками, а от з канцелярським приладдям виникають певні труднощі. Тож майже 160 учнів потребують товарів для школи. Фахівці освітньої галузі склали перелік з 17 пунктів, що містить найменування найнеобхідніших предметів, гранична вартість яких може різнитися залежно від якості та ціни. Але єдиний стандарт значно полегшить завдання купівлі усього необхідного.
Найбільше школярів у Кіровограді та Олександрії, у районах області – до 10 осіб, тож під час наради стало відомо, що кожен район забезпечить дітей вимушених переселенців приладдям до школи.
Крім предметів для занять діти потребують ще й теплого одягу, тож волонтер КНТУ Олена Тесленко звернулася до усіх небайдужих з цим проханням. Одяг можна приносити до гуртожитків університету, де проживають переселенці.
Аби допомогти дітям на рівних навчатися у школах області було вирішено створити єдиний реєстр потрібного одягу та інших речей згідно з потребою за кількістю та віком дітей, який буде постійно оновлюватись. Крім того, благодійники звернуться за допомогою до власників магазинів, які не у збиток собі нададуть посильну допомогу. Також під час наради працівники У ДСНС розповсюдили серед волонтерів «Дорожні карти» з порадами щодо працевлаштування переміщених громадян.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool