Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Серпень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 887 | Коментарі: 0

1 вересня з 9.30 до 12.00 відбудеться освітньо - розважальна акція «Рушаймо з книгою до знань!». В рамках акції – освітні заходи присвячені Україні; тематичні книжкові виставки; «скринька передбачень» на новий навчальний рік, конкурси та вікторини для школярів міста.

10 вересня виконується 120 років від дня народження видатного українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, художника, класика світового кінематографу Олександра Петровича Довженко. Тож до Дня українського кіно та з метою вшанування памяті видатного українця в бібліотеці будуть оформлені наступні книжкові виставки:
«Кіномистецтво Олександра Довженка» - з 1 вересня у відділі мистецтв;
«Десною зачарований: О.Довженко» - з 3 вересня у відділі абонементу.

З 2 вересня відділ популяризації книги запрошує познайомитись з книжковою виставкою «Літературні обрії Івана Котляревського». Іван Петрович Котляре́вський - український письменник, поет, драматург, зачинатель сучасної української літератури, громадський діяч. Його поема «Енеїда» стала першим в українській літературі твором, написаним народною мовою.
Творчість Котляревського має основоположне значення в іс¬торії становлення нової української літературної мови. В умо¬вах занепаду всіх різновидів староукраїнської писемної мови його поема «Енеїда», п'єси «Наталка Полтавка» і«Москаль-чарівник», написані на основі живого усного мов¬лення народу, започаткували новий етап фор¬мування літературної мови.

2 вересня об 11.00 відбудеться чергове засідання клубу «Дивосвіт» під керівництвом Корсун Раїси Іванівни, народної майстрині, члена ГО «Єлисаветградський узвіз». Майстриня, разом з гостями засідання, продовжить роботу над опануванням мистецтва вишивки гладдю та допоможе у створенні чудового квіткового панно. Усім охочим при собі необхідно мати тканину, ножиці, п’яльця, нитки для вишивки, голку та гарний настрій.

З 5 вересня працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують познайомитись з книжковою виставкою «Ази столового етикету». Поведінка людини за столом - ціла наука. Всі норми і правила поведінки за столом вироблені багатьма поколіннями і в своїй основі мають, перш за все, здоровий сенс, а також правила гігієни, гуманне ставлення до людей і т.п. По тому, як людина триматися за столом, як їсть, можна судити про його культурному рівні. Без дотримання правил поведінки за столом, без хороших манер важко домогтися успіху в суспільстві. І, оскільки прийоми - невід'ємна частина ділового життя, сучасні школи бізнесу навчають майбутніх бізнесменів правильно поводитися за столом. Ми також пропонуємо вам дізнатися про основні правила столового етикету переглянувши книжкову виставку.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка  тел. (0522) 22-66-01


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool