Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Травень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 821 | Коментарі: 0

З 4 травня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Теодосій Осьмачка: магістралями слова», присвячену 120-річчю від дня народження.

Письменнику, поету, перекладачу Тодосю Осьмачці випало одне з найоригінальніших і глибоких обдаровувань літератури Розстріляного Відродження, а разом із ним дивовижна виключна доля. Він чи не єдиний з плеяди найвизначніших «двадцятників» не піддався ані ідеологічним приманкам, ані тискові чужого тоталітарного ладу. Для того, щоб краще зрозуміти долю й творчість митця запрошуємо до перегляду виставки.
З 4 травня у відділ мистецтв буде оформлено виставку робіт Світлани Хавроненко під назвою «Жінка – берегиня роду». Виставка молодої, талановитої художниці м.Кіровограда, присвячена Дню матері. «В каждую работу вношу что-то особенное, то, что выделит ее на фоне других картин и вызовет восторг у вас и вашего окружения», - каже Світлана. Тож завітайте до відділу мистецтв і пориньте у світ прекрасного!
5 травня о 8.00 працівники відділу мистецтв запрошують відвідати інформаційну годину «Що ти знаєш про сон?». Під час заходу бібліотекарі розкажуть про те, скільки годин повинна спати людина, скільки є фаз сну та як вони розподіляються за тривалістю. Ви дізнаєтесь до чого призводить нестача сну, про причини денної сонливості та про те, як правильно вранці прокидатись.

5 травня у бібліотеці відбудеться день інформації «Війна не має забуття», присвячений 70-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні у бібліотеці будуть проходити різнопланові заходи та оформлено книжкові виставки:
- з 4 травня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Шляхами фронтової пісні» ;
- з 5 травня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Зі святою вірою в Перемогу»;
- 5 травня о 12.00 працівники відділу популяризації книги проведуть вечір пам’яті «70 років: Перемога в серцях поколінь»;
- 5 травня о 14.30 працівники відділу абонементу запрошують на урок мужності «Герої не вмирають!»;
- 5 травня о 13.00 працівники відділу мистецтв спільно з Державним архівом Кіровоградської області проведуть урок пам’яті «Подвигу воїна присвячується».

З 6 травня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде представлено виставку-презентацію «Авіація часів Другої Світової війни». На виставці будуть представлені моделі літаків: Royal Navy XI 859 та Royal Navy 167 WM 963, FR 155 та інші. Це роботи кіровоградського авіамоделіста Івана Володимировича Толкачова. Моделіст працює в техніці стендового моделювання. Доповнять виставку періодичні видання, що розкривають воєнні сторінки та окремі сторінки загальної історії авіаційної Кіровоградщини.

З 7 травня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Немає іншої дороги, як музика», присвячену 175-й річниці від дня народження Петра Чайковського. Творчість Чайковського дуже різноманітна: він писав опери, балети, симфонії, увертюри, фантазії, сюїти, квартети, концерти, фортепіанні і скрипічні п'єси і т. п. Експозиція виставки містить різноманітну літературу про життєвий та творчий шлях композитора.

З 7 травня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Володимир Святий в історичній пам’яті». Експозиція розрахована не лише на професійних істориків, вона стане у нагоді фахівцям з інших галузей гуманітаристики, музейництва й не залишить байдужим широке коло читачів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool