Кіровоград: моніторинг радіаційної безпеки на постійному контролі.

Липень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 804 | Коментарі: 0

На виконання доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Ніколаєнка А.І. від 3 липня № 03 липня 2013 року та відповідно до Графіка громадського моніторингу радіаційної безпеки у мікрорайонах міста

розробленого управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради, затвердженого першим заступником міського голови Каніщевим В.М. в період з 23 по 26 липня п.р. фахівцями управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради здійснювався громадський моніторинг радіаційної безпеки в мікрорайонах міста. В ці дні заміри проводилися в мікрорайонах Новомиколаївка, Некрасівка, Полтавський на вул. Червонозорівській, Желябова, Пляжна, Варшавська та Нестерова.
Активну участь у заходах приймали громадяни міста, депутати міської ради Ніколаєнко В.Г. та Юрченко А.І., голи квартальних комітетів № 20 - Коломієць О.В, № 22 - Єсауленко М.В., № 24 – Карнухіна Л.А., та начальник КРЕПу № 11 Токар Л.В.
За результатами вимірів встановлено, що сукупний стан радіаційного фону (природного та техногенного) знаходиться в межах 10 - 18 мкР/год. та не перевищує допустимий рівень радіоактивного випромінювання для житлових приміщень, громадських місць та доріг - 30 мкР/год.
Практика показує, що такі заходи знімають соціальну напругу серед населення територіальної громади міста, підвищують рівень обізнаності людей щодо реального стану радіаційного випромінювання та його впливу на стан здоров'я.
Згідно Графіка громадського моніторингу радіаційної безпеки до кінця року планується здійснити заміри у всіх мікрорайонах міста.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool