Кіровоград: міська влада знайде механізм повноцінного забезпечення пасажирських перевезень у місті, - Іван Марковський

Червень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1192 | Коментарі: 0

Як розв’язати складне питання тарифів на проїзд у громадському транспорті Кіровограда після задоволення міською радою відповідного подання прокуратури вирішувалося сьогодні, 12 червня, на робочій нараді секретаря міської ради Івана Марковського з керівниками транспортних підприємств обласного центру.

Перед початком зустрічі Іван Марковський наголосив, складна загалом ситуація в Україні, прогнози уряду щодо неможливості у найближчий час підвищувати соціальні гарантії наших громадян вимагають і від представників бізнесу адекватного розуміння існуючого стану речей.
Соціально відповідальним в такому випадку був би крок з боку перевізників розділити з мешканцями міста тягар об’єктивного підвищення вартості проїзду в міських автобусах і маршрутках, підкреслив Іван Марковський.
- Сьогодні у міської влади є розуміння і бачення шляхів розв’язання проблеми роботи громадського транспорту у Кіровограді, - наголосив секретар міської ради. – В першу чергу це стосується повернення умов здорової конкуренції на пасажирські маршрути міста.
Іван Марковський запевнив керівників підприємств – перевізників, що міська влада діятиме не з позицій сили, а використовуватиме шляхи розумних компромісів та збереження балансу інтересів пасажирів, перевізників і влади, як замовника перевезень в обласному центрі. Секретар міської ради відразу запропонував перевізникам дорожню карту дій на найближчий час: добровільно погодитися під час визначеного терміну, до трьох місяців, здійснювати перевезення на маршрутах у звичайнеому режимі руху за тимчасовим тарифом 2,50 грн і у режимі “експрес” – за тарифом 3 грн. За цей час транспортні підприємства встигнуть підготувати реальні обгрунтовані розрахунки нових тарифів, які пройдуть необхідні процедури погоджень, у тому числі з Антимонопольним комітетом і дадуть можливість виконавчому комітету прийняти юридично виважене рішення.
Якщо така добра воля у перевізників буде, міська влада зебезпечить її юридичне втілення у життя, пообіцяв Іван Марковський.
Присутні на нараді керівники ПП “Паритет – Сервіс”, ПП “УкрАвтоІнвест”, КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.”, ПП Кобченко В.В., за умови вирішення всіх юридичних аспектів та надання деякого часу для переходу на нові умови діяльності, фактично погодилися підтримати експеремент влади.
У той же час голова правління ПАТ “Автобусний парк 13527” Анатолій Голованов і директор ПП “Олікс” Дмитро Вінницький намагалися переконати секретаря у первинності законів економіки над соціальною доцільністю, що в сьогоднішніх умовах не дозволяє вести мову про зменшення тарифу.
Натомість Іван Марковський запросив обох керівників на акцію протесту проти підвишення тарифів, яка заявлена на площі перед міською радою завтра, 13 червня.
- Приходьте разом зі мною до людей і пояснюйте їм свою позицію, обгрунтуйте чому у Вінниці і Житомирі автобуси ходять за 1,75 гривні, у Львові – за 2 гривні, у Києві – за 1,5, а у кіровоградцям доводиться викладати 3 гривні за поїздку, запропонува Іван Марковський.
За будь – яких обставин, пообіцяв секретар міськради, міська влада знайде механізм повноцінного забезпечення пасажирських перевезень, у тому числі шляхом залучення тимчасових перевізників на маршрутах міста.
Надзвичайно важливим результатом наради є те, що п’ять кіровоградських підприємств – перевізників (керівники ПП АвтоБаз підтвердили це у телефонному режимі) відгукнулися на вимогу громади міста і пристали на пропозицію влади спільного пошуку шляхів виходу із складної ситуації, акцентував увагу виконуючий обов’язки заступника міського голови Сергій Васильченко, адже іти назустріч людям – це сьогоднішній виклик часу, який необхідно приймати.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool