Кіровоград: "Липовий" працівник соціальної служби обікрав пенсіонерку

Січень 24, 2015 | Новини | Переглядів: 924 | Коментарі: 0

До Кіровоградського міського відділу міліції надійшла заява від 80-річної кіровоградки про те, що невідома особа з її помешкання викрала гроші.

Як згодом стало відомо, молода жінка приїхала до обласного центру, аби «підзаробити грошей» злочинним шляхом. Для реалізації задуманого вона вирішила представляючись соціальним працівником й входячи в довіру до наївних пенсіонерів, заволодіти їх коштами та золотими виробами.

Під’їхавши до одного із багатоповерхових будинків, злодійка почала «поквартирний обхід». У більшості випадків, нікого не було вдома. Аж раптом зловмисниці «пощастило» й двері відчинила бабуся. Незнайомка назвалася працівником соціальної служби і повідомила жінці приємну новину – їй нарахували надбавку до пенсії.

Зрадівши, кіровоградка запросила гостю зайти до помешкання. Спочатку псевдосоцпрацівниця сіла на кухні й почала записувати анкетні дані пенсіонерки, а потім запитала, якими купюрами старенька отримала пенсію й попросила принести гроші, так як для звітності начебто необхідно було переписати їх номери.

Пенсіонерка почала шукати кошти і тим самим видала зловмисниці схованку, де зберігались заощадження.

Потім господині запропонували написати заяву на додаткову матеріальну допомогу. Поки задоволена літня жінка відволіклась, крадійка непомітно зайшла до кімнати, забрала гаманець з грошима й зникла.

Менш ніж за добу після отримання повідомлення про крадіжку правоохоронці вийшли на слід злодійки і затримали її.

- По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, - розповів т.в.о. начальника Кіровоградського МВ УМВС в області Володимир Гавриленко. – Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі працівники міліції перевіряють причетність затриманої до інших аналогічних кримінальних правопорушень.

За матеріалами Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool