Кіровоград: флеш-моб біля міськради

Грудень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1486 | Коментарі: 0

У Міжнародний день боротьби з корупцією, який відзначають 9 грудня, молодь Кіровограда вийшла на вулиці міста, щоб привернути увагу містян до цієї проблеми, яка роздає з середини, українське суспільство.

Під час флеш-мобу студенти педагогічного університету, комерційного технікуму та інших навчальних закладів обласного центру роздавали перехожим листівки із закликом “Не мовчи!” та пропонувалося повідомляти про відомі факти корупційних дій посадовців в різних сферах життя.

Ініціатором такої акції стали члени молодіжної ради при виконавчому комітеті міської ради. Голова цієї організації Віталій Слюсаренко зазначив, що молодь, відволікшись від гарячої сесійної кампанії, хоче таким чином привернути увагу своїх земляків до вирішення важливої проблеми.

– Активна молодь Кіровограда приєднується до міжнародних заходів у боротьбі з корупцією, а також підтримує ініціативи міського голови Андрія Райковича започатковані в цьому напрямку, – розповів Віталій Слюсаренко. – Ми будемо не лише повідомляти людям, що корупції потрібно сказати: "Стоп!", а й про те, що є номер телефону "гарячої лінії" 24-64-76, куди можна зателефонувати у тому випадку, коли кіровоградці стикатимуться із випадками корупційних дій. Телефон працює у цілодобовому режимі. Також у візитках вказана і електронна пошта, куди можна написати, повідомивши про факти вимагання хабарів. Інформація залишиться конфіденційною при бажанні того, хто звертається.

До учасників флеш – мобу вийшов міський голова Андрій Райкович. Він подякував молодим людям за активну життєву позицію і відстоювання демократичних засад.
- Корупції немає там, де є прозорість, відкритість та публічність влади, наголосив міський голова. – Наприклад, ми зробили відомими широкому загалу кіровоградців факти намагання у незаконний спосіб встановити на території міста торгівельні павільйоні, славнозвісні МАФи. Сьогодні ми розбираємося по кожному випадку – хто давав дозвіл, хто погоджував і так увесь ланцюжок. Переконаний така наша відкрита політика обов’язково принесе свій результат. Наші підприємці побачать, що можна вести бізнес чесно. Для цього потрібно небагато – бути виразником інтересів громади, підтримувати місцевого виробника, наповнювати бюджет міста і дбати про гарний зовнішній вигляд торгового місця. Тоді не потрібно буде ніде , ні з ким домовлятися – все буде вирішуватися швидко і у правовому полі.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool