Кіровоград: до Всесвітнього дня захисту дітей

Травень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 827 | Коментарі: 0

28 травня 2014 року у Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття вставки «Великі малі люди» до Міжнародного дня захисту дітей.

Міжнародний День захисту дітей було встановлено та затверджено Радою Міжнародної демократичної федерації жінок у 1949 році. Це свято покликано привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля.
В Україні з 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які ратифікували конвенцію, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, навчання та відпочинок тощо. Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року.
Виставка відкрилась в рамках співпраці Кіровоградського обласного художнього музею та Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса.
В експозиції представлені фотографії відомого фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України та Національної спілки журналістів України Ігоря Демчука, зроблені в різні роки, що розкривають тему дитинства з різних точок зору.
На виставці представлені також і живописні твори з фондів обласного художнього музею, присвячені темі дитинства. Це роботи М.Бондаренка (1914-1999) «Юні мрійники», «Дитинство», С.Письменного (1923-2010) «Свої турботи», Сльоти О.П. «Червоний велосипед», Хитрової Т.А. «Оленка», Б.О.Домашина (1927-2000) «Портрет доньки», дитячі портрети В.О.Федорова (1920-1986).
Для відвідувачів виставки прозвучить музичний концерт у виконанні учнів Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса.

Анатолій Кімнатнийзавідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool