Кіровоград: До уваги працівників закладів охорони здоров’я

Січень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 2167 | Коментарі: 0

Вперше, починаючи з 2015 року, відповідно до вимог Закону України від 28 грудня 2014 року № 80-VIII «Про Державний бюджет України на 2015 рік», галузь «Охорона здоров’я» фінансується за рахунок медичної цільової субвенції з державного, а не з місцевого бюджету. На цьому акцентувала увагу начальник управління охорони здоров’я  Кіровоградської міської ради Оксана Макарук, відповідаючи численні звернення працівників лікувально-профілактичних закладів комунальної власності міста щодо умов фінсування галузі у поточному році.

Оксана Макарук відзначила, що розпорядником медичної субвенції є Міністерство охорони здоров’я України а Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на місто Кіровоград розподілено медичної субвенції на суму 157 694,0 тис. грн. Фактично, підкреслила начальник профільного управління, медична субвенція є елементом нової моделі фінансування і міжбюджетних відносин. Субвенція спрямовується до місцевих бюджетів із метою фінансування медичних закладів, зокрема, на виплату заробітних плат лікарів, харчування пацієнтів, нагальних потреб в оперативному управлінні медичних закладів. 23 січня 2015 року Урядом прийнята Постанова № 11 «Про деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам». Ухвалене рішення є результатом ініціативи МОЗ України щодо негайного спрямування державних коштів для фінансування потреб регіональних медичних закладів. У Порядку, який був схвалений, чітко визначено, що у першу чергу забезпечуються проведення своєчасної та у повному обсязі оплати праці працівників бюджетних установ і розрахунків за енергоносії та комунальні послуги. Крім того, визначено дії кожного державного органу, який відповідає за процес фінансування, визначено порядок передачі цих коштів до місцевих бюджетів, цільове використання та сфера відповідальності, пояснила Оксана Макарук. Під час брифінгу, що відбувся 23 січня за результатами засідання Кабінету Міністрів України, Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко повідомила, що на початку цього місяця процес передачі коштів із Державного казначейства України гальмувався у зв’язку із відсутністю подібного механізму. Органами казначейства для управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради вже відкрито рахунок для зарахування медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. І найголовніше. За інформацією Оксани Макарук сьогодні, 26 січня Кіровоград отримав частину січневої медичної субвенції у розмірі 5,068 мільйона гривень і управління охорони здоров’я розпочало фінасування виплати авансу заробітної плати за поточний місяць.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool