Кіровоград: До уваги мешкаців області! Нові тарифи в приміському сполученні!

Червень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 976 | Коментарі: 0

Залізниця встановила вартість проїзду пасажирів в приміському сполученні за новими тарифами

На Одеській залізниці з 1 липня 2014 року зросте вартість проїзду пасажирів у поїздах приміського сполучення по всім дирекціям залізничних перевезень. Тарифи збільшено по відношенню до існуючих у межах Одеської дирекції на 27%, в межах Херсонської, Шевченківської та Знам’янської дирекцій залізничних перевезень на 30%. Вартість проїзду пасажирів у приміському сполученні за новими тарифами погоджені з облдержадміністраціями Одеської, Черкаської, Кіровоградської, Херсонської, Миколаївської та Вінницької областей і визначаються залежно від відстані згідно з Правилами перевезень пасажирів
Після підвищення тарифів, вартість повного квитка в приміському сполученні на території Одеської залізниці  встановлена від 4,10 грн. до 26,00 грн. залежно від дальності поїздки.
Проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становитиме 75% від вартості проїзду дорослого пасажира, а студенти так само користуватимуться 50% пільгою згідно з чинним законодавством.
Питання про перегляд тарифів на приміські пасажирські перевезення з метою їх подальшого підвищення одеські залізничники не піднімали перед облдержадміністраціями з першого кварталу 2011 року. Проте критична ситуація з компенсаційними виплатами за перевезення пільговиків (за 2013 рік Одеською залізницею перевезено майже 3,3 млн пасажирів пільгових категорій на суму 30,8 млн грн, а отримано лише 17,6 млн грн., тобто 57,1%) зумовило дане підвищення тарифів.
Також причиною перегляду тарифів стало систематичне зростання цін на енергоносії, подорожчання матеріалів тощо, а високий рівень збитковості приміських перевезень не дає можливості залізничникам у повному обсязі виконувати оновлення рухомого складу, підвищувати комфортність та якість обслуговування пасажирів.
Слід зазначити, що з 1994 по теперішній час електропоїзди не закуповувались. До 2015 року зношеність електропоїздів становитиме 82%. Останні шість років на капітальний та поточний ремонти електропоїздів для Одеської області витрачено 71,4 млн грн., що становить лише 49,4% від необхідних витрат, а дефіцит коштів на підтримання у робочому стані рухомого складу з 2008 по 2013 роки становить 144,5 млн грн., крім цього на модернізацію електропоїздів залізницею витрачено11,8 млн грн., на розвиток інфраструктури – 5,3 млн грн., на придбання технологічного обладнання – 5,1 млн грн.
Проте, незважаючи на значні витрати та серйозні збитки, за минулий рік Одеська залізниця не скасувала жодного приміського поїзда.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool