Кіровоград: до керівництва УМВС в області звернулося понад 770 чоловік

Жовтень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Загалом протягом дев’яти місяців поточного року до органів та підрозділів внутрішніх справ області надійшло понад вісім тисяч звернень громадян, більше половини з яких були надані населенням під час проведення особистого прийому керівним складом ОВС.

Понад 80 відсотків від загальної кількості звернень становили заяви, 13 % - скарги та менше 0,5 % - пропозиції громадян. У результаті розгляду близько 3400 звернень задоволено, за 1602 заявами громадянам відмовлено. 191 скаргу, що надійшла до органів внутрішніх справ, визнано обґрунтованою, 653 – необґрунтованими. Решта звернень знаходиться на розгляді та направлена за належністю до окремих підрозділів. Враховано 32 пропозиції громадян щодо заохочення працівників міліції.
До керівництва УМВС в області та галузевих служб особисто з початку року звернулося понад 770 чоловік, із них 228 – на особистий прийом до начальника Управління. Керівниками міськрайорганів міліції на місцях прийнято понад 1600 жителів області.
Керівництвом обласного апарату здійснено виїзні прийоми громадян у 15 районах та місті Кіровограді, під час яких прийнято 85 людей.
Понад 900 звернень, що надійшли до ОВС, стосувалися неналежних дій або бездіяльності правоохоронців, зокрема дільничних інспекторів міліції, слідчих та працівників інших підрозділів. 463 скарги надійшло безпосередньо на адресу керівництва Управління. З їх кількості 94 скарги громадян у результаті проведених перевірок визнано обґрунтованими, винних працівників притягнено до дисциплінарної відповідальності.
З початку року до органів та підрозділів внутрішніх справ області також надійшло три звернення від інвалідів Великої Вітчизняної війни та 26 – від громадян, що потребують соціального захисту та підтримки (ветеранів, самотніх людей похилого віку, багатодітних сімей). У більшості випадків їх питання вирішено позитивно.
Робота у даному напрямку продовжується. Підрозділами ОВС на місцях постійно вживаються заходи, спрямовані на виконання вимог Законів України «Про звернення громадян», «Про статус народного депутата України», Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування». Питання об’єктивного, своєчасного та всебічного розгляду звернень громадян перебуває на постійному контролі керівництва УМВС.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool