Кіровоград: «блат» у питаннях плати за землю відміняється

Серпень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

Орендарі землі у Кіровограді можуть поповнити міську скарбницю додатково ще двома мільйонами гривень. Про це заявив секретар міської ради Іван Марковський сьогодні, 19 серпня, під час прес – конференції.

За його словами, в обласному центрі ще існують зареєстровані договори, з а якими орендарі землі сплачують меше 3% суми її оціночної вартості. За законом, підкреслив секретар міської ради, така плата має складати від 3 до 12%. - Із незрозумілих причин деякі орендарі користувалися своєрідним “блатом” в питаннях нарахування орендної плати, це люди не бідні і такого в Кіровограді більше не буде, - наголосив Іван Марковський. – Від наведення порядку в існуючих договорах оренди очікується додаткове надходження коштів до міського бюджету, а це в існуючій ситуації, коли ми економимо кожну копійку, надзвичайно важливо.
Загалом у Кіровограді борг по платі за землю складає близько 3 мільйонів гривень. Переважна більшість боржників – люди платоспроможні, говорить Іван Марковський.
- Ми їх усіх зберемо обов’язково і роз’яснимо, що так далі продовжуватися не буде. Працюватиме один підхід для всіх: плати, або поверни землю у комунальну власність, - пообіцяв посадовець. – При цьому добре усвідомлюємо, що вирішення питань повернення землі через суд – справа достатньо важка і тривала, необхідно пройти мінімум два судових прцеси, але ми їх почнемо.
Обов’язково будуть також відмінені преференції для економічно активних підприємств, які чомусь звільнені взагалі від сплати за землю, повідомив Іван Марковський, це, у першу чергу, ДП “Кіровоградтепло” і водогін “Дніпро – Кіровоград”.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool