Кіровоград: акції у мікрорайоні Жадова та Новомиколаївки

Червень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 2382 | Коментарі: 0

Акції «Потурбуйся про свою безпеку» вже декілька тижнів поспіль тривають на території найбільших міст Кіровоградщини та обласного центру.

Організатор – Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області має на меті навчити маленьких та старших жителів як правильно поводитися в умовах надзвичайної ситуації.
Днями такі акції пройшли у мікрорайоні Жадова та Новомиколаївки. Ведуча акції капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай розповіла глядачам про основний сигнал цивільного захисту – «Увага всім!» та про перші дії після оголошення такого сигналу. Після отримання тривожного сигналу події можуть розвиватись двома шляхами: громадяни прямують до укриттів або до збірних пунктів евакуації. Зокрема, глядачі дізналися, що у такій ситуації необхідно довіряти лише офіційним джерелам, дбати про сусідів та стареньких, прибути до збірного пункту евакуації (адресу такого пункту завчасно можна уточнити у ЖЕКу). Глядачам також нагадали, що збірними пунктами евакуації можуть бути авто- та залізничні вокзали, відкриті території, громадські місця. Всі бажаючі засвоїли, що головне у екстреній ситуації – не панікувати та діяти згідно з правилами. Решту відповідей також можна дізнатися у навчальному фільмі «Варто знати кожному», переглянути який ви можете на офіційному сайті Управління ДСНС.
Учасники заходів також переглянули виставку макетів вибухонебезпечних предметів, про поводження з якими детальніше розповіли працівники групи піротехнічних робіт. У другій частині акції діти могли взяти участь у конкурсах, які підготували рятувальники. Дітлахи дізналися, хто вправніше вдягає бойовий одяг, влучали пожежним рукавом у ціль та вчилися правильно одягати протигаз. За участь у конкурсах діти отримували подарунки та масу гарних вражень.

Запрошуємо жителів на наступні акції: 13 червня – біля ТЦ Плазма (вул. 50 років Жовтня); 15 червня – Велика Балка (біля ЗОШ №2, вул. Новгородська, 41).

Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool