«Казковий ліс» у Кіровограді

Грудень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 930 | Коментарі: 0

3 грудня 2015 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас з декоративного живопису «Казковий ліс»

Живопис - захоплююче мистецтво, художник відображає на аркуші або полотні все, що його оточує, виражає своє ставлення до світу та закарбовує свою ідею у творі мистецтва. Працюючи над картиною митець формує свою манеру і стиль живописця, як і відвідувачі майстер-класу, майстрині з Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна» з Вищої народної школи, які цього тижня працювали у техніці декоративного живопису.

Декоративний живопис – це сукупність художніх засобів, що підсилюють виразність твору. Важливу роль у створенні декоративності в картині відіграє декор, орнамент або ж його деталі, композиція, пластика форми, насиченість кольору, організація ритмів. Працюючі в такій техніці художник може не використовувати лінійну і повітряну перспективу, а предмети в творі зображувати на одній площині. Елементи твору відтворюють характерні особливості предметів, відображаючи їх суть, а колір використовується як засіб підвищення виразності та емоційності.

Для починаючого художника такий вид живопису особливо цікавий, адже він дозволяє зробити виразну та яскраву роботу за короткий термін і маючи мінімальні навички з малювання.

Майстер-клас проходив у два етапи, перший – виконання вправ з малювання пластичних та виразних форм, другий – безпосередньо малювання твору на тему «Казковий ліс». Твори, що виконали майстрині вийшли промовистими і живими, вони розкривали тему заходу та передавали настрій та ідею учасниць майстер-класу.

Богдан Мороз художник І категорії відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool