Капітана міліції засуджено на п ять років

Травень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1916 | Коментарі: 0

Як уже повідомлялося раніше, 28 грудня 2010 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Кіровоградської області розглянула кримінальну справу за апеляцією прокурора, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції, на вирок Гайворонського районного суду від 24 вересня 2010 року. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

                  Відповідно до цього вироку 32-річний колишній перший заступник начальника Голованівського РВ УМВС в області  та 43-річний позаштатний єгер ТОВ «Мисливське господарство Голованівське» отримали  по п’ять років позбавлення волі - перший з трирічним іспитовим строком, другий – з річним.

       Даних осіб визнано винними  у тому, що  у листопаді 2008 року вони скоїли викрадення і незаконне позбавлення волі двох осіб, незаконне заволодіння транспортним засобом, вимагання,  спричинення легких тілесних ушкоджень, вчинення зловживання владою та службовим становищем. Ці дії вони вчинили щодо двох мисливців, жителів Одеської області, які, маючи усі дозвільні документи, приїхали для  полювання на диких качок у село Розношенське Ульяновського району у мисливські угіддя, які орендувало ТОВ «Мисливське господарство Голованівське».

        Прокуратурою області було внесено апеляцію на вирок суду першої інстанції з проханням скасувати його через неправильне застосування кримінального закону, істотне порушення кримінально-процесуального закону та невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину і особам засуджених внаслідок його м’якості.

         Суд другої інстанції прохання прокурора задовольнив.Вирок Гайворонського районного скасував, а справу направив на новий судовий розгляд до суду, який постановив вирок, але в іншому складі суду і з стадії судового розгляду.

       Наразі, 16 травня 2011 року, Гайворонський районний суд Кіровоградської області виніс новий вирок. Першого фігуранта справи позбавлено спеціального звання капітан міліції та засуджено до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на три роки з конфіскацією майна. Іншого - засуджено до чотирьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробовуванням та однорічним іспитовим строком.

        Вирок суду ще не вступив в законну силу. Прокуратура області вважає вирок суду законним.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool