Кадети Кіровоградського ліцею «Сокіл» побували в гостях у поліцейських

Березень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

На екскурсію за особистим запрошенням керівника Головного управління Національної поліції області Сергія Кондрашенка прибули кадети Кіровоградського ліцею «Сокіл», які дуже скоро і самі стоятимуть перед вибором майбутньої професії.

Охочих побувати на екскурсії було чимало. У другій половині дня, відразу після закінчення занять, до одного з найбільших територіальних підрозділів Кіровоградського відділу поліції прибули більше 30 школярів. Зустрічаючи гостей, шеф поліції області звернувся до дітей та розповів про основну мету запрошення.

За словами Сергія Григоровича, ця зустріч, у першу чергу, своєрідний урок профорієнтації:
«Ви вже досить дорослі і тому скоро самі постанете перед важливим та відповідальним вибором. Тому сьогодні ми відкрили перед вами двері і цілком прозоро продемонструємо роботу поліції «зсередини». Ви побачите, як працює чергова частина, працівники якої найпершими отримують повідомлення про злочини та пригоди, ознайомитеся із наявним технічним оснащенням, умовами роботи поліцейських. Також ми покажемо роботу деяких галузевих служб і врешті, ви матимете змогу й самі спробувати себе у ролі поліцейських.

Я сподіваюся, що зараз кожен з вас цікаво і змістовно проведете час, а після навчання можливо вирішить вступити на службу, аби охороняти спокій та боротися за справедливість у суспільстві».
Розпочалася екскурсія з оперативного залу чергової частини Кіровоградського відділу поліції. Діти спостерігали за тим, як функціонує центр управління нарядами поліції, потримали у руках трекери, які для оперативності реагування використовують піші наряди та автопатрулі, побачили спеціальні електронні браслети, які використовуються для контролю за особами, що перебувають під домашнім арештом, переглянули і приміряли деякі спецзасоби, поставили десятки запитань та отримали на них відповіді.

Після цього учні ознайомилися з роботою вибухотенічної служби Нацполіції області, побачили фрагменти деактивованих боєприпасів та гільзи, побували в Кіровоградському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС. Там допитливим гостям розповіли про роботу відділу хімічних досліджень та дактилоскопічних експертиз, про новітні методи, які використовують правоохоронці для збору речових доказів та навіть дозволили самостійно виготовити дактилокарти.

Діти охоче ділилися своїми враженнями.
Єгор Доценко 16 років:
- Мені дуже подобається робота поліцейських. Буду вчитися і потім планую прийти працювати у поліцію. Мені подобається робота експертів, думаю, що в мене вийде, бо це справді дуже цікаво.

- Спілкуватися з людьми, знати, що де відбувається, зорієнтуватися, швидко прислати поліцейських на місце, аби вони всіх врятували – це дуже цікава і серйозна робота. Я буду працювати на такій, - запевняє хлопчик.

На завершення школярі подякували Сергію Кондрашенку за цікавий захід та отримали від нього запрошення на наступну зустріч.
«За півтори години ми не встигли побувати в усіх підрозділах, бо для цього потрібно значно більше часу. Однак, наступного разу продовжимо таке знайомство, аби кожен зміг обрати для себе професію до душі», - зазначив Сергій Григорович.
Кадети повернулися до навчального закладу в піднесеному настрої і обіцяли добре вчитися, аби згодом прийти на службу в поліцію та стати підтримкою для старших колег.

Сектор комунікаціїГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool