Історія про вчасні тестування та лікування

Червень 12, 2024 | Новини | Переглядів: 156 | Коментарі: 0

Олександр живе з ВІЛ уже кілька років. Він - приймає антиретровірусну терапію (медичну допомогу для людей з ВІЛ) і ні в чому собі не відмовляє.

Якось чоловік їхав у одній з маршруток Кропивницького і помітив плакат з написом «Твій партнер – твоя справа. А ми подбаємо про дійсно конфіденційний тест на ВІЛ» з контактами благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький». 

Він зателефонував в офіс організації та розповів про друга Миколу (ім'я змінено), який проживає у невеличкому місті, працює. Проте тестуватися на ВІЛ відмовляється – не хоче йти в лікарню. Адже хвилюється, що в місті всі одне одного знають.

Координаторка проєкту Pact «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» на Кіровоградщині Катерина Тимошенко запропонувала надіслати поштою оральний тест для самотестування, аби Микола за бажання зробив його удома. Так і зробили.

«За кілька днів я зателефонувала Олександру, щоб запитати, чому його товариш не забирає тест з пошти. Олександр помітно перейнявся і сказав, що поговорить з Миколою. Наступного дня він написав, що друг забрав тест – і в нього позитивний результат», – розповідає Катерина Тимошенко.

Катерина зателефонувала Олександру і розповіла, що варто стимулювати Миколу почати лікування. Фахівці БО «100 відсотків життя. Кропивницький» готові зробити все можливе, щоби допомогти.

«Оскільки в Олександра також ВІЛ, і він приймає терапію, чоловік дуже добре розумів важливість вчасного лікування. Олександр попросив номер соціального працівника, який мав передати Миколі. Також пообіцяв поговорити з другом і розповісти на своєму прикладі, що з ВІЛ можна жити повноцінним життям», – каже Катерина Тимошенко.
Наступного тижня Микола сам зателефонував соціальному працівнику Роману Кузьменко. Він ще вагався, чи позитивний статус точний і попросив зробити йому кров’яний тест на ВІЛ.

Чоловік прийшов у офіс нашої організації, йому зробили тест – результат підтвердився. Соціальний працівник, який вже має значний досвід роботи з людьми з ВІЛ, підтримав Миколу, розповів про антиретровірусну терапію, завдяки якій життя ВІЛ-позитивних людей повноцінне та про те, що він може розраховувати на допомогу фахівців організації.

Того ж дня соціальний працівник супроводив клієнта в медичний заклад для постановки на диспансерний огляд. Микола отримав терапію, яку приймає і нині.

«Микола прийняв свій ВІЛ-позитивний статус. І зараз дякує другові, що той умовив його пройти тестування на ВІЛ, а нашій благодійній організації – за моральну підтримку», - каже соціальний працівник Роман Кузьменко.

Протестуватися на ВІЛ безплатно можна в БО «100 відсотків життя. Кропивницький» за адресою: вул. Преображенська, 2 (будинок побуту), 6 поверх, каб. 614.
Зателефонувати або написати, щоби поставити запитання з теми, можна за номером: 067 00 55 303.

Зручний пункт для тестування на ВІЛ у Кіровоградській області можна знайти на сайті


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool